"Bejegyezte pártunkat a Fővárosi Törvényszék, miután első körben visszadobott kérelmünket kiegészítettük. Így most megindulhat a hivatalos pártépítés, melyben a jelentkezők türelmét kérjük" - közölte Facebook-oldalán a Mi Hazánk.
Vissza az alapokhoz
A bejegyzés hírét Dúró Dóra jelentette be tegnap este az ATV-ben. A párt elnökhelyettese is elmondta, hogy első körben visszadobta bejegyzési kérelmüket a bíróság, ki kellett azt egészíteni, de a tegnapi nappal jogerőssé vált a határozat.
Zoom
Fotó: Toroczkai László Fb-oldala
A képviselő elmondta, következő lépésük a szakmai kabinetek felállítása lesz. Kiderült, lesz cigányügyi kabinetjük is, és azt is elmondta, visszatérnek az alapokhoz, azokhoz a radikális témákhoz, melyek anno a Jobbikot jellemezték.
Arra a kérdésre, hogy ebbe beleférhetnek-e utcai vonulások, Dúró Dóra azt válaszolta, a társadalmi igényt tartják szemük előtt, és szerinte ma erre nincs igény. A Magyar Gárda korábbi megmozdulásai kapcsán kijelentette: abban az időben több településen megszűnt a jogállamiság, és előfordult, hogy kismamák nem mertek az utcára menni, ezért volt szükség a vonulásokra, de ettől függetlenül nem tagadják meg a Gárdát - tette hozzá.
"Nem vagyunk koalíciós kistestvérek attól, hogy támogatunk kormánypárt előterjesztéseket" - közölte Dúró a sajtóban megjelent véleményekkel kapcsolatban. Úgy véli, a rajtuk kívülálló ellenzék háromszor kétharmados győzelmet hozott a kormánypártoknak, ezért szerinte a Fidesznek épp az lenne a legkényelmesebb, ha minden maradna a régiben.
Beszámolt arról is, hogy eddig körülbelül kétezren vannak azok, akik tagnak jelentkeztek a Mi Hazánk Mozgalomba, ezeknek nagy része jobbikos volt.
 
(ATV nyomán)
Frissítés: az MTI "nem tartotta hírértékűnek" a pártbejegyzést