A badacsonytomaji képviselő-testület a gyilkosság után két nappal ülést tartott, ahol határozatot hoztak több dologról is a közbiztonsági kockázat csökkentése érdekében.
A határozatban azt írják, Badacsonytomaj képviselő-testülete őszinte részvétét fejezi ki az áldozat hozzátartozóinak. Emellett leírják, a testület az ügyben a direkt felelősséget nem érzi, illetve meg is szeretnék várni a rendőrségi vizsgálat eredményét, majd az abban szereplő megállapításokat figyelembe venni a jövőbeli munkájuk során. De addig is a következő intézkedéseket hozzák:
  • Elismerő oklevél kitüntetésre javasolják a biztonsági céget, akik elfogták a két elkövetőt
  • Megvizsgálják a rendőrkapitánysággal együtt annak lehetőségét, hogy hogyan lehet Badacsony központi részén állandó rendőri felügyelettel javítani a helyzetet, ennek előkészítésére a polgármestert kérték fel
  • A helyi csendrendeletet felülvizsgálják
  • Közterület-felügyeleti iroda felállításának lehetőségét megvizsgálják
  • Javasolják a közterületen történő alkoholfogyasztás megtiltását
  • A testület kamerarendszer kiépítésére tesz javaslatot a település központi részében
  • 2019 a biztonság éve lesz
Kardos Gábor, a Balatoni Kör szóvivője szerint Badacsony alsó része évek óta csúszott egyre lejjebb, de idén durvult el igazán a helyzet. Az igénytelenség, ami itt megnyilvánult (a kínálatban és az alsó, part menti rész általános állapotában) egyre több "balhés" alakot vonzott.
Gyakoriak lettek a verekedések az alsó büfésornál, ami mögött a parkolóban történt a szombati eset. De Laposa Bence borász, helyi képviselő is hasonlóan nyilatkozott, szerinte a településnek ezen a részén a szórakozóhelyi kínálat egy része sajnos sokszor olyan közönséget vonz, akik között és akik miatt az utóbbi időben egyre több verekedés van.
Toroczkai László előző nap azt írta: "A belügyminiszterhez fordulok, hogy kitüntetésben részesítse a biztonságiakat, akiknek egyébként nem volt munkaköri kötelességük ennek a parkolónak a felügyelete. Amit tettek, hazafias és emberi kötelességből tették. Köszönet illeti őket, nem tudjuk, hogy a korábban egy másik fiatalt is megütő két dühöngő ragadozó még hány embert támadott volna meg, ha nem állítják le őket a mellettem álló magyar hősök."
(Kuruc.info - Index nyomán)