Mint arról portálunk is beszámolt, vasárnap Sneider Tamás önjelölt történész, a Jobbik állítólagos elnöke (ugyanis a Fővárosi Törvényszék szerint nem ő az ész) gátlástalan hazugsággal vádolta meg Volner Jánost, többek között azért, mert az exalelnök felrótta a pártvezetésnek, hogy a "szabadkőműves spekuláns" Soros-féle CEU alapítója, volt rektorhelyettese, Teplán István Gyöngyösi Mártonnal közösen szervezett brüsszeli konferenciát.
Még a szociálisan érzékeny néppártiak pártigazgatója, Szabó Gábor is gyors ellentámadásba lendült, és körlevelet intézett a párt hívő tagozatához a jobbikos szervezeti vezetőkhöz, melyben azt állította, a CEU alapítóját, volt rektorhelyettesét még az általuk kizárt Dúró Dóra szervezte be az "értelmiségi holdudvarba", és ő ajánlotta a vezetés figyelmébe még 2017 augusztusában, mint értékes embert. Majd a pártigazgató leszögezi: "Érdemi kapcsolatunk már nincs vele" - mármint Teplánnal. (Hogy Dúróval nincs, azt legalább az infantilis kivonulgatás óta tudjuk.)
Gátlástalan hazugság tényleg van a történetben, ráadásul legalább kettő.
Az egyik az, hogy Teplánt Még Kepli Lajos és a Jobbik (mai napig aláírási joggal rendelkező) elnöke, Vona Gábor szervezte be a pártba. (Dúró álláspontja a CEU-val kapcsolatban egyértelmű volt mindig is: nem véletlenül tagadta meg az érdeküket szolgáló alkotmánybírósági beadvány aláírását, amire felszólította a Jobbik képviselőit a pártvezetés, melynek csak két akkori tagja, Toroczkai László és Volner János ellenezte a CEU-t szolgáló döntését. Vona Gábornak azt a kérését sem volt hajlandó végrehajtani Dúró, hogy a CEU ügyében rendkívüli ülést hívjon össze az Országgyűlés oktatási bizottságában elnökként, sőt a plenáris ülésre vonatkozó jobbikos témafelelősséget is visszautasította.)
A másik pedig a pártigazgató kijelentése, miszerint "érdemi kapcsolatuk már nincs vele".
Ebben az esetben bizonyára csak valami apró félreértés nyomán ücsöröghetett a CEU-alapító egy igen előkelő helyen a Jobbik szeptember 29-én megtartott, idén már legalább a harmadik (tehát úgy is fogalmazhatnánk, hogy "soros") kongresszusán...
Alább olvasható Volner János bejegyzése.
Volner: "Bebizonyítom, hogy ki hazudik a Soros-kapcsolatokról"
Végtelenül elszomorító, hogy Sneider Tamás vagdalkozni kezdett és hazugsággal vádolt meg engem. Tamás, ezzel a mocskolódással csak ártasz a Jobbiknak és csökkented a kormányváltás esélyét! Nem én hazudtam a Jobbik jelenlegi vezetésének Soros-kapcsolatairól és nem én vezetem félre a tisztességes, hazaszerető emberekből álló tagságot sem. Azt állítod, gátlástalanul hazudok, amikor a szabadkőműves-spekuláns Soros György (valójában George Soros - a szerk.) hálózatával fenntartott kapcsolataitokról beszélek? De hiszen ez a valóság! Csak az ilyeneket nem írjátok bele a kiáltványokba és elhallgatjátok a becsületes emberekből álló tagság előtt! Nézzük csak a Gyöngyösi Márton által szervezett brüsszeli konferencián résztvevőket:
  • Teplán István - a Soros-féle CEU alapítója
  • Meszeris Tamás - LMP-s EP-képviselő, a Soros-féle CEU programkoordinátora, nem mellesleg volt SZDSZ-es
  • Monika Ladmanova - "genderjogi" aktivista és szakértő, a Prágai Soros Alapítvány munkatársa, egy migránsokat segítő alapítvány munkatársa, aki a Facebook-oldalán lelkesen reklámozza a melegfelvonulást (értsd: aberráltak magamutogatását - a szerk.)
Ezeket a Soros-embereket talán a legyek hordták össze? Nem érzitek, mennyire gáz ez? Tamás, mi elvileg egy nemzeti párt vagyunk! Ráadásul Teplán Istvánt képesek voltatok Dúró Dóra nyakába varrni, holott bevallottan Kepli Lajos hozta őt a Jobbikba. Miért hazudtok, miért rágalmaztok? Mondjatok igazat! Ne hazudjatok arról sem, hogy a Teplán Istvánnal való kapcsolatot évekkel ezelőtt megszakítottátok! Hiszen te magad bizonyítod a Facebook-oldaladon közölt fényképpel, hogy ebben is hazudtok! A kép néhány napja, a Jobbik szeptember 29-én megtartott kongresszusán készült, a Soros-féle CEU alapítója elit helyen, közvetlenül mögöttetek ül, Gyöngyösi Márton külügyes kollégáival. Akkor ki is hazudik itt?
Zoom
Teplán István - a Soros-féle CEU alapítója, egykori rektorhelyettese a Jobbik idén kb. harmadik kongresszusán Szalay Szabolcs, a Jobbik IT Külügyi Stábjának vezetője mellett, közvetlenül a pártvezetés mögött
Tamás, azt kérem, hogy a Jobbik alapszabályában meglévő lehetőség szerint tartsunk rendkívüli tisztújítást! Ki akartok zárni, pedig nem ez a megoldás! A Jobbikot a magát liberális, balközép pártként meghatározó, önmagát felszámoló LMP-vel és már említett Soros-emberekkel tönkre fogjátok tenni!
Frissítés: Jobbik: Hazudik Volner János!!!4!!négy!
Csak reménykedni tudunk benne, hogy ezúttal a Jobbik sajtóosztályának e-mail-fiókját érte támadás, azért szórták ki a vakvilágba az alábbi közleményt, de ne legyenek illúzióink.
S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y
Hazudik Volner János
Hazudik Volner János, amikor azt állítja, hogy balra tolódik a Jobbik. A valóság ezzel szemben az, hogy a Jobbik kongresszusa (Melyik? A 2018. április 28-ai, a 2018 május 12-ei, vagy a 2018. szeptember 29-i? - a szerk.) egyhangú támogatottsággal arról döntött, hogy sem az MSZP-vel, sem a DK-val, sem a Momentummal nem képzelhető el semmiféle együttműködés. Hazudik Volner János akkor is, amikor Lmp-Jobbik közös EP listát vizionál, mert eldöntött tény, hogy a Jobbik önálló listát állít.
A vitathatatlan érvekkel teletűzdelt Jobbik-közleményt olvasva két újabb lehetőség is felsejlik: az egyik, hogy a néppártosodás viharában már a sajtónak kiküldendő anyagok lektorát is kizárták, vagy maga Sneider Tamás állítólagos pártelnök fogalmazta meg. Ez utóbbi esetben a koalíciós partner nevének és az EP-listának a helyesírása is leküzdhetetlen kihívást állított a történész-demográfus úr elé.
(Kuruc.info)
2. frissítés: Gyöngyösi: Büszke vagyok Teplán István barátomra és Róna Péterre! - A Jobbikból kiebrudaltak pedig csak hétvégi magyarok, nem hazafiak
Félő, hogy az a megmaradt néhány neojobbikos tag sem könnyen nyelte le a mesét, amivel a látszatpártvezetés előállt, miszerint a Jobbikba - az azóta már nemzeti elhajlás miatt kiebrudalt - Dúró Dóra szervezte be a CEU-alapító Teplán Istvánt. Igaz, hogy még a pártigazgató is azzal hitegette őket, hogy "érdemi kapcsolat nincs is már közöttük", majd Volner János - bár legmagasabb szavazatszámmal megválasztott, de szintén kirúgott alelnök - tette közzé, fényképpel bizonyítva, hogy a kapcsolat a CEU egykori rektorhelyettesével még igencsak meleg, jött a hazugság vádja.
De szűk két nap alatt csak megtörtént az ideológiai alsóneműcsere: Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnökhelyettese alább idézett, friss Fb-bejegyzésében már azzal agitál, milyen büszke a "kereszténydemokrata" Teplán István barátságára, és a "nemzetközi hírű tudós", Róna Péter segítségére. Ezeknek az embereknek a szekértolása nem más, mint maga a nemzet szolgálata. A Jobbikból kidobottak pedig csak "hétvégi magyarok", a hazafiság ugyanis a Gyöngyösi-terminológia szerint nem más, mint a Soros-nevelde alapítójának "régi vágású kereszténydemokratának" bemutatása, és a Gyurcsány-kormány IMF-tanácsadójának felmagasztalása. Ezt nevezik ők sikernek és a nemzet szolgálatának.
Sajnos nem mi találtuk ki. Az alábbi bejegyzést nemrég osztotta meg a Jobbik állítólagos elnökének helyettese Facebook-oldalán. (És arra inkább ki sem tértünk, hogy a béruniós bukást sikerként tálalni nem más, mint gátlástalan hazugság - és nem politikai értelemben.)
Zoom
Ez hát a siker és a nemzet szolgálata, Márton? Hát a "listázást" hamarabb el fogják felejteni, az biztos
Gyöngyösi Márton: A nemzetet szolgálni
A nemzetet szolgálni - Az ezredforduló táján néhány fiatal azzal a szándékkal, hogy a nemzet egészét szolgálják, megalapított egy mozgalmat. Sajnos akkor még nem lehettem ott, csak 2006-ban csatlakoztam hozzájuk Vona Gábor hívására, ám a mai napig jól emlékszem eredeti célkitűzéseinkre.
A magyar politikai élet sajnos már akkor is végletesen megosztott volt, a nemzet pedig szinte kétfelé szakadt. Mi, fiatalok azonban olyan politikát képzeltünk el, amely nem szétszakítja, hanem egyesíti a magyar embereket közös célok és közös sikerek mentén. Én már akkor sejtettem, hogy a legnehezebb politikát választottuk, ám ez örömmel töltött el, hiszen mi a nemzet szolgálatát tűztük ki célul. Nem csak a jobboldali magyarok, vagy csak az akkori huszonéves magyarok képviseletét, hanem minden egyes magyarét, jöjjön Budapest belvárosából, vagy éppen a Hargita lábaitól. Mi így vagyunk egy nemzet és vagy így jutunk előre, vagy így bukunk el.
2016 telén, amikor a Béruniós kezdeményezés tervei fölött ültünk, úgy éreztem, hogy végre eljutottunk oda, hogy egy olyan témával foglalkozhatunk, amely tényleg mindenki számára fontos. A megélhetés, a bérek kérdése minden magyar embert érint és büszke vagyok, hogy a rendszerváltás után talán az első olyan politikai akciót, mely nem a megosztást, hanem az egységet tűzte ki célul, én vezethettem. Kezdeményezésünk pedig sikeres volt. Eljutottunk az Európai Parlamentbe, ahol az Európai Bizottság képviselője is felszólalt rendezvényünkön. Olyan emberek biztosítottak támogatásukról, akikkel korábban talán semmiben sem értettünk volna egyet. Mégis, megtaláltuk a közös célt és együtt dolgoztunk a magyar emberek jólétéért.
Meggyőztük őket az igazunkról, hogy nekik is fontos legyen, ami nekünk az. Szerintem ezt nevezik politikai sikernek és a nemzet szolgálatának. Sajnos volt a Jobbikban is egy törpe kisebbség, amelyik nem a sikerekért dolgozott. Ők úgy gondolták, hogy elég az, ha pár érdeklődőnek dörgedelmes szavakat mondunk. Ők szavakban akartak hazafiak lenni és csak saját barátaiknak tetszelegni. Én a tetteim nyomán szeretnék jó magyar lenni és a nemzetet szolgálni. A két út egy darabig úgy tűnt, hogy összeférhet, egy darabig ők is megpróbáltak velünk örülni, ám május óta tudjuk, hogy mindez nem megy. Én nem szeretnék velük itt kopját törni, mert a mi munkánk között találkozási pontok nincsenek. Ők hétvégi magyarokként magukat szórakoztatják, mi pedig a nemzetet szolgáljuk. Az ő oldalukon a jelentéktelenség keserű frusztrációja áll, a miénken pedig a tudat, hogy üzenetünket mindenhová eljuttatjuk. Még az Európai Bizottságba is, mert mi hisszük, hogy nekünk ott is van keresnivalónk és ott is megálljuk a helyünket. Ha egyesek nem hiszik, hát tanuljanak még hazafiságot!
Büszke vagyok, hogy a Jobbik egyetlen pártként valóban az egész magyar nemzetet szolgálja és arra is, hogy ügyünknek mennyi embert meg tudtunk nyerni. Számos új támogatót és számos új barátot is találtunk és nem fogjuk hagyni, hogy őket bárki is becsmérelje. Büszke vagyok Teplán István barátomra is, akinek személyében egy igazi „régi vágású kereszténydemokratát” ismertem meg, a szó valós értelmében. Büszke vagyok arra, hogy segítségével ügyünk mellé állíthattunk egy olyan nemzetközi hírű tudóst, mint Róna Péter. Én ezt nevezem sikernek és a nemzet szolgálatának.
Köszönöm mindenkinek, aki ebben támogat minket és velünk jön ezen a rögös, de felemelő úton. Teremtsünk egy szabad, igazságos és biztonságos Magyarországot!
3. frissítés: A pártsajtóban már nem kínos: az influencer is a barátjának tekinti a CEU-alapítót
„Én csak jókat tudok róla mondani. Istvánban egy művelt, nagyon jó lelkű, tisztességes embert ismertem meg. Ma is tartom vele a kapcsolatot, a barátomnak tekinthetem” - fogalmazott Vona Gábor az Alfahír nevű pártlapnak. A pártigazgatói hazugság kiderülése után irányt váltó jobbikos kommunikáció szerint Vona - saját bevallása szerint - csak később tudta meg, hogy a CEU-ban is fontos pozíciót töltött be Teplán, de ez nem csökkentette a bizalmat iránta.
Zoom
Az influencer csak a háttérből szólt hozzá, de elég volt, hogy az "érdemi kapcsolatuk már nincs vele" toposzt szétzúzza (kép forrása: VG21 Fb-oldala)
„Őszintén mondom, nagyon-nagyon sajnálom, amikor a különböző politikai szereplők közti vita démonizálásba csúszik át. Míg Toroczkai László Radnai Lászlót próbálta démonizálni, addig úgy tűnik, Volner Jánosnak Teplán István jut. Én mindkettőjük mellett kiállok, és nem csak azért, mert az elnökségem alatt kerültek az értelmiségi holdudvarunkba, hanem azért is, mert mindkettőjüket jó embernek tartom” - folytatta.
Persze nem akar beleszólni...
Ugyanakkor a párt ügyeiben aláírási joggal rendelkező "wannabe influencer" hangsúlyozta, nem akar ebbe az ügybe beleszólni, nem tartja feladatának, hiszen nincs semmilyen tisztsége a Jobbikban.
„Én csak egyetlen dolgot szeretnék, Radnai László és Teplán István becsületét megvédeni. Bárki bármit mond, én ki fogok állni mellettük. Kötelességem is” - fogalmazott Vona.