Az FKGP elnöke, Hajdara Roland a Mi Hazánk központi irodájában tart előadást a kommunizmus áldozatainak kisgazdákhoz kötődő emléknapján, miután aznap antikommunista együttműködési megállapodást ír alá a két párt elnöke a nemzeti összefogás jegyében - írja közleményében a Mi Hazánk Mozgalom.
Ugyanott Dócs Dávid, a Mi Hazánk Mezőgazdasági Kabinetének elnöke társelőadóként a párt szakpolitikai programját, Novák Előd házigazdaként pedig az antikommunista összefogás pontjait ismerteti.
Zoom
A kommunizmus áldozatainak emléknapja az FKGP egykori főtitkárához, Kovács Bélához köthető, akit 1947-ben ezen a napon a kommunistákkal szembeni kiállása miatt a szovjet hatóságok jogellenesen letartóztattak és a Szovjetunióba hurcolták, ahol nyolc évet töltött fogságban, először a Gulagon.
2000-ben Pokorni Zoltán, a Fidesz-kormány oktatási minisztere csak a holokauszt újabb emléknapjára tett javaslatot, de végül a kettős mércére rávilágító Horváth Béla kisgazda képviselő egyéni módosító indítványát se tudták lesöpörni, így lett február 25. a kommunizmus áldozatainak emléknapja - emlékeztet a Mi Hazánk.
(Kuruc.info)
Kapcsolódó: