Akármilyen hihetetlen, úgy tűnik, hogy van, amiben a kormány és a Momentum egyetért. Mégpedig abban, hogy nem lenne szép dolog betiltani a burkaviselést Magyarországon - írja az Azonnali.
Zoom
Az országgyűlési választás előtt még ezzel kampányoltak... Az pedig nem igaz, hogy azért nem kell megtiltani, mert ők senkit sem engednek be, gondoljunk csak az "oltalmazottakra" (kép: 444)
Nem támogatja a kormány a burkaviselés betiltását – ezt válaszolta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a lap kérdésére a csütörtöki kormányinfón. Mint ismert, a Mi Hazánk Mozgalom politikusa, Dúró Dóra független országgyűlési képviselő adott be egy erre vonatkozó javaslatot, amelynek tárgysorozatba vételét a kormánypárti többségű honvédelmi és rendvédelmi bizottság egyöntetűen megszavazta. Igaz, a Fidesz-frakció az Azonnali kérdésére már nem kívánta kommentálni, a parlamentben is megszavaznák-e a javaslatot.
Gulyás szerint a javaslat ellenzésével a kormány migrációs politkájának lényege fogalmazható meg:
a keresztyén kultúra védelme azért fontos, mert olyanokkal kell együtt élni – és ebben mi dönthetünk –, akik, amikor a saját szokásaiknak megfelelően élnek, akkor nem kell őket korlátozni.
Gulyás személyesen is a kormánypárt álláspontjával ért egyet, szerinte mindenkinek a szabadsága, hogy teljes egészében megélje a saját kulturális, vallási identitását. Ezért véleménye szerint azelőtt kell „ésszerű és jó” döntéseket hozni, mielőtt párhuzamos társadalmak keletkeznek szerencsétlen migrációs döntések következtében: ezt kell elkerülni, a kormány ezt tette, ezért nincs ilyen probléma Magyarországon.
Arra a felvetésre, hogy akkor a kormánypárti többségű bizottság miért szavazta meg a tárgysorozatba vételt, úgy reagált: ott országgyűlési képviselők ülnek, akik kormánypártiak, de a kormány maga nem támogatja a javaslatot.
Vagyis úgy tűnik, hogy van, amiben a magyar kormány és a Momentum egyetért, ugyanis utóbbi ellenzéki párt korábban már leszögezte az Azonnali kérdésére: nem támogat semmiféle olyan javaslatot, amely a vallásos indentitást, meggyőződést kifejező öltözetek viselését általánosságban tiltaná, büntetné.
Korábban írtuk: