Nyílt levél dr. Polt Péter legfőbb ügyész részére a közöttünk - az ügyészség mulasztásai következtében - szabadon sétáló, gyanútlan járókelőket megtámadó őrült bűnözők miatt:
Tisztelt Legfőbb Ügyész Úr!
Amióta bejelentettem, hogy demonstrációt tartunk Törökszentmiklóson, özönlenek hozzám a helyiek panaszai, a sértettek, a szemtanúk beszámolói. Ezekből kiderült, hogy az a vadember, akiről a közösségi oldalamon megosztottam a támadást bemutató videót, már egy hónappal ezelőtt is, ugyancsak ok nélkül, puszta szórakozásból megtámadott egy fiatalembert az utcán, akinek súlyos sérüléseket okozott. Az ügyészség, bíróság a tomboló őrültet ezután szabadlábra helyeztette. Így néhány héttel később újra lecsaphatott ártatlan áldozataira. Ezúttal egy törökszentmiklósi lottózó előtt várakozó autót kezdett ütni, amelyben egy anyuka két pici gyermekével ült, halálra rémülten, majd az üzlethelyiségben vert össze két éppen ott tartózkodó embert. Felfoghatatlan, de az ügyészség, bíróság továbbra is szabadlábon hagyta az elkövetőt, ez a tomboló előember most is szabadon jár-kel közöttünk.
Zoom
Ajtai Alex, többször futni hagyott magyarverő
Ez a bűnöző ráadásul ahhoz a cigány szubkulturális klánhoz tartozik, amely már 2005-ben szabályos háborút rendezett Törökszentmiklóson, több tucatnyian csaptak össze, kézigránát robbant, lövések dördültek. Akkor egy ember meghalt, többen életveszélyes állapotban kerültek kórházba.
Ugyanez a csapat keveredett lövöldözésbe 2015-ben is, akkor Budapesten egy Váci úti szórakozóhely biztonsági embereivel verekedett össze a Tyson becenevű R. András, törökszentmiklósi lakos és 7 társa. Az akkori híradások szerint kést rántott, mire válaszul az egyik biztonsági ember gáz-riasztó pisztollyal lőtt. Tysont ekkor is szabadlábon hagyták, ennek köszönhetően, néhány héttel később, 2015 augusztusában már egy budapesti, Fóti úti benzinkúton vett részt egy maffia-leszámolásban, verekedésben és lövöldözésben. Az ügyészség végül a szórakozóhelyet (és az első híradások szerint saját magukat) védő biztonsági emberek ellen emelt vádat. Ők egyébként mindössze négyen álltak szemben a nyolc fős törökszentmiklósi szubkulturális bandával.
Zoom
Rácz "Tyson" András, többször futni hagyott cigánybűnöző
A Törökszentmiklóshoz köthető ügyek ezzel azonban nem értek véget. Arról is értesítettek, hogy egy helyi, egyházi fenntartású általános iskolában ugyancsak ehhez a szubkultúrához tartozó fiatal fajtalankodásra kényszerített több kisfiút, ám ezt az ügyet egyszerűen eltussolták, mert az elkövetőt tehetséges bokszolónak tartják, és árthatott volna a karrierjének az ügy.
Szintén Törökszentmiklóson az utcán vertek össze egy autószerelőt, ismét csak úgy szórakozásból, súlyos sérüléseket okozva neki. Egy másik fiatalemberbe pedig egy sörözőnél kötöttek bele, majd vascsővel verték félholtra. A sor tovább folytatható.
Válaszokat várunk az ügyészségtől:
- Miért hagyja ezeket a súlyos, visszaeső bűnözőket állandóan szabadlábon az illetékes ügyészség és bíróság?
- Miért véd az ügyészség bűnözőket, és miért nem védi az áldozatokat?
- Szakmai alkalmatlanság, gyávaság, félelem vagy korrupció áll a háttérben?
Követeljük a legfőbb ügyész azonnali intézkedését, és várjuk a feltett kérdéseinkre a válaszokat.
Tisztelettel:
Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke
Dúró Dóra országgyűlési képviselő, a Mi Hazánk elnökhelyettese
dr. Apáti István országgyűlési képviselő, Mi Hazánk
dr. Fülöp Erik országgyűlési képviselő, Mi Hazánk
Volner János országgyűlési képviselő, Mi Hazánk
(Forrás: Toroczkai László Fb-oldala)
Kapcsolódó:
Rácz András cigánybűnözőről korábban: