Tragédiához is vezethetett volna egy édesapa fékezhetetlen dühe, aki a fiát ért sérelmek miatt akart revansot venni egy fiatalon - írja a Blikk.
A bulvárlap információi szerint a haragra gyúlt szülő egy machetével a kezében keresett meg az éjszaka közepén egy 19 éves fiatalt, hogy számon kérje, miért bántotta gyermekét. A lap birtokába jutott egy videófelvétel, amely az eset utáni percekben készült. Jól látszik, hogy a késes támadás után pánikszerű hangulat lesz úrrá a szórakozó fiatalok között, akik, látva barátjuk sérülését, azonnal mentőért kiáltottak.
– Nagyon vérzik! El kell szorítani, nehogy elvérezzen! – mondja egyikük a felvételen, miközben a megsebzett fiú halálra vált arccal markolja vérző csuklóját és üvölt a fájdalomtól.
A két férfi között jó ideje kibékíthetetlen ellentét feszült, aminek előzményeivel még a közeli ismerősök sincsenek teljesen tisztában.
– Állítólag korábban a megvágott fiú és barátai helybenhagyták a késelő férfi fiát, aki emiatt bedühödött és kérdőre vonta őt – mondta egy neve elhallgatását kérő fiatal, aki jól ismeri a megsebzett fiút.
– Szerencséje volt, hogy ennyivel megúszta, mert ennek nagyon rossz vége is lehetett volna. Akár az életébe is kerülhetett volna – tette hozzá a fiatal, aki szerint félő, lesz még folytatása a dolognak: szerinte ugyanis a megtámadott fiú családja nem hagyja ennyiben a dolgot.
A megkéselt fiatal csuklójánál lévő verőeret is megsebezte a penge, ez okozta a hirtelen, nagy mennyiségű vérveszteséget. A sebesült fiút a mentők kórházba szállították, a rendőrség közlése szerint nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.
– Úgy tudom, már jobban van, nem volt életveszélyben, de a vérveszteség miatt péntekig megfigyelés alatt tartják, csak azután engedik haza – tette hozzá informátorunk.
A rendőrség fél órán belül elfogta a machetés férfit.
– A nyíregyházi rendőrök a feltételezett tettest garázdaság elkövetésének gyanújával előállítottak – közölték a rendőrök.
A férfit a kihallgatás után kiengedték, egyelőre szabadlábon védekezhet.
Az elvérzés ideje attól függ, hogy mekkora átmérőjű ütőér sérül. Ha a kézcsukló vagy a nyak erét metszi el valaki, akkor az elvérzés következtében már 15-20 perc elteltével is bekövetkezhet a halál.