A gyanú szerint egy 33 éves ipolytölgyesi nő társával, egy 20 éves becskei lakossal 2020. január 7-én Vámosmikolán bántalmazott egy 77 éves helyi asszonyt, aki belehalt sérüléseibe. A holttestet gyilkosai elásták.
Zoom
Bennünket nem a kapu, hanem az elkövetők fényképe érdekel(ne)...
A "feltételezett" elkövetőket a rendőrök a helyszínen elfogták, majd a rendőrkapitányságra előállították.
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a két személyt őrizetbe vette, velük szemben emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást, és kezdeményezik letartóztatásuk indítványozását - közölték a Police.hu-n.
Frissítés: segítette őket, hálából meglopták
A Hídlap.hu információi szerint az elkövetők és az áldozat ismerték egymást, a korábban védőnőként dolgozó, köztiszteletben álló asszony többször is kisebb-nagyobb összegekkel segítette ki őket. Ugyanakkor azt is megtudták, hogy néhány nappal ezelőtt meglopták a hölgyet.
Egy olvasójuk szerint a páros valamilyen ürüggyel átcsalta magához az asszonyt, majd olyan mértékben bántalmazták, hogy a helyszínen életét vesztette.
A lakosokat megrázta a hír: a közösségi oldalakon többen azt mondták, hogy újra kellene szervezni a polgárőrséget (nyilván azért, mert annyira elégedettek a pintéri renddel...), míg mások a településre újonnan beköltözött, "rossz hírnevű személyekkel" (vajon kik lehetnek azok... - a szerk.) szemben foglaltak álláspontot.