Jakab Pétert választották a Jobbik elnökévé a párt Dürer Rendezvényházban tartott tisztújító kongresszusán. Az országgyűlési frakció vezetője ellenjelölt nélkül nyerte a megmérettetést. A posztra korábban bejelentkező Lokody Levente nem tudta összegyűjteni az induláshoz szükséges alapszervezeti ajánlásokat - közölte a Jobbik pártlapja.
Zoom
Fotó: Béli Balázs/Alfahír
A kongresszusi küldöttek 87,8 százaléka támogatta szavazatával Jakab Pétert.
A kongesszuson azt is megszavazták, hogy az új elnökség 2022. június 30-ig kapja a megbízást. Ez azt jelenti, hogy a két év múlva esedékes országgyűlési választáson Jakab vezetésével és az új (még meg nem választott) alelnökökkel indul el a Jobbik.
"Orbán Viktornak rémálom, nektek pedig bajtárs" - ezzel fényezte magát a súlyos önértékelési zavarban szenvedő Jakab.
Frissítés: felállt a párt új elnöksége
A megválasztott elnökség összetétele:
Elnök: Jakab Péter
Elnökhelyettes: Gyöngyösi Márton
Alelnökök: Z. Kárpát Dániel, Ander Balázs, Szilágyi György, Dudás Róbert, Lukács László György, Potocskáné Kőrösi Anita
Országos választmányi elnökként folytatja munkáját Szabó Gábor a tisztújító kongresszus döntése értelmében. Szabó az elmúlt 16 évben a Jobbik pártigazgatója és választmányi elnöke volt, azonban a közelmúltban arra az elhatározásra jutott, hogy a továbbiakban csak a választmányi feladatokat kívánja ellátni.
Az új pártigazgató személyéről a Jobbik elnöksége fog dönteni a közeljövőben, korábbi nyilatkozatok szerint erre a szerepre Sneider Tamás, a Jobbik most leköszönt elnöke számíthat.