A kormánypártok és a kormányhoz hű közéleti szereplők vezetésével utcai demonstrációt tartottak ma a VII. kerületi önkormányzat épülete előtt, hogy tiltakozzanak a polgármester, Niedermüller Péter egyik múlt heti nyilatkozata miatt, és felszólítsák, távozzon a közéletből. Az Index tudósítója szerint teljesen megtelt a polgármesteri hivatal előtti tér, túlnyomórészt idősebbek jelentek meg. Ellentüntetők is megjelentek, ők az út túloldalán álltak.
Zoom
Fotók: Ivándi-Szabó Balázs /24.hu
Huth Gergely, a Pestisracok.hu főszerkesztője minden keresztény heteroszexuális embert köszöntött, a visszataszító képződményeket, a fehéreket, és
azokat is, akik nem fehérek, nem keresztények és nem heteroszexuálisok, de tiszteletben tartják a jogukat.
Ezután Reviczky Gábor Radnóti Miklós Nem tudhatom költeményét olvasta fel. A vers közben hangos fújolás volt hallható, Huth szerint az ellentüntetők fújoltak Radnóti verse közben.
Ezután Illés Boglárka, a Fidelitas elnöke következett. Azt mondta, azért vannak itt, hogy gyűlöletkeltőt ne kelljen többé elszenvednünk polgármesteri székben. Azt mondta, személyében sértve érzi magát, és ha következmények nélkül hagyjuk ezt a beszédet, akkor a balliberálisoknak köszönhetően a közbeszéd megint mélypontra kerül. "Meddig tűrjük, hogy bőrszín, nem és vallás mentén gyűlölködjön egy politikus?" Felszólította Niedermüllert, hogy vonuljon vissza a közéletből.
Niedermüller kereszténygyűlölő, vele együtt Dobrev Klára és Gyurcsány is, mondta Huth, szerinte rasszista is, majd felszólította a tömeget, hogy kántálják:
rasszisták, rasszisták.
Ezután Azbej Tristan helyettes államtitkár következett, és azt mondta, hogy nem engedhetik, hogy valakiket csak a keresztény hite szerint támadjanak. Szerinte a kereszténység a legüldözöttebb vallás és a legüldözöttebb vallási csoport a világon, de erről nem hajlandó tudomásul venni a világ. Keleten felrobbantják, nyugaton lebontják a templomokat, mondta, Magyarországon új templomokat építenek. Keleten megölik a keresztényeket, nyugaton Niedermüller társai alázzák őket, mondta. A magyar kormány kiáll a kereszténység és a keresztény emberek érdekében a világon. Azt mondta, neki azt tanították, hogy ha elrabolják őket, tárgyiasítani próbálják őket, utána nincs helye a tárgyalásnak, akkor küzdeni kell, és a magyar közéletben is ez az utolsó utáni pillanat, ki kell állni a keresztényellenes izgatás ellen. Oda kell állnunk a gyűlöletmenedzserek elé, mondta. Az ő nagyszüleinek a generációja nem tudott mit tenni a keresztényellenes politika ellen a '40-es években, akkor vér következett és diktatúra. Most megint itt vannak a kommunisták, de most nem hagyják, hogy a történelem megismételje önmagát.
Zoom
Bayer Zsolt volt a vezérszónok, aki azt mondta, a világ kezd végképpen kimozdulni önmagából. Bayer szerint az erőszakmentegető bírákat, az iskolában bántalmazókat, a tanárverőket, akik milliós kártérítést akarnak, a határkerítés lebontóit, a nyitott társadalomról hallucinálókat, a hagyományos család gyűlölőit, a társadalmat összetartó szövet szétszaggatóit, a hierarchia tagadóit ma piedesztálra emelik. Hozzátette, "az ő szemükben, mi vagyunk a rettenetes képződmények".
Huth szerint sok szép táblát hoztak a tüntetők, az egyiket fel is olvasta: a jövő nem épülhet a gyűlöletre. És éppen miközben felolvasta, néhány tüntető felszólította a táblát tartó férfit, hogy pakolja el, "már mindenki elolvasta", erre ő kettéhajtotta és elpakolta.
Hollik István következett, aki szerint félelmetes, amit Niedermüller mondott. "Bőszínünk és vallási hovatartozás alapján tett különbséget, és utána bocsánatot sem kért". Szerinte a félelem egy kormányváltásnyira van tőlünk. Most már tudják, mi forog kockán. Niedermüllerék Szent István ezeréves örökségét akarják eltörölni, mondta a fideszes politikus.
Bajkai István jött ezután, ő volt Erzsébetváros korábbi fideszes polgármestere. Katolikus hívőként áll a színpadon, mondta, és nem tud szabadulni a megbélyegzéstől, amit Niedermüller mondott. Szerinte amit mondott, intoleráns és lealacsonyító, sárba tiprása az emberi jognak, amit a keresztények vallanak.
A hittel és hit nélkül élők, fehérek és más bőrszínűek békében egymás mellett, egymás emberi méltóságát nem sértve élhetnek Magyarországon. Itt a szerelmes párok kéz a kézben sétálhatnak, más vallásúak ülhetnek étteremben, nyugodtan imádkozhatnak, nem úgy, mint máshol. Itt természetes, hogy mindenki békében élhet. Ez a Fidesz politikája, ezt a toleranciát írja elő mindenki számára.