A szocialista országgyűlési képviselők szerint nem lehet szó nélkül hagyni Budaházy György és Toroczkai László "levadászást" és "országos razziát" hirdető akcióját. Csak nem megijedtek a közelgő felelősségre vonástól?
Nem a személyek érdemlik meg a figyelmet, hanem az a folyamat, amelyben a szélsőségek minden nap akadálytalanul léphetnek egyet tovább a normális élet, a józan ész, az alkotmányos rend elleni ámokfutásukban - mondta Lendvai Ildikó.
A frakcióvezető közölte: azt már megéltük, hogy vannak, akik tankot köthetnek el, utcai és bírósági cirkuszokat produkálhatnak, az interneten garázdálkodhatnak, fenyegethetnek és zsarolhatnak, személyes adatokkal élhetnek vissza. Most megéljük azt is, hogy egy felmentő ítélettől megittasulva vannak, akik a nekik nem tetsző hivatalnokok, bírók, vám- és adótisztviselők, újságírók, politikusok ellen "levadászást" szerveznek.
Budaházy és Toroczkai most saját szavaik szerint egy "párhuzamos, alternatív Magyarország" létrehozásáról szóltak, amelyben az általuk irányított apparátus gyűjti a feljelentéseket, razziázik, ítélkezik, és jogellenesnek nyilvánítja a magyar alkotmányt.
A "két Magyarország" gondolata már akkor is sok közéleti és morális kárt okozott, amikor azt nem elszigetelt politikai fanatikusok hirdették meg. A fogalmat most olyanok vették birtokukba, akik a "másik Magyarországot" már nem képes beszédnek tekintik, hanem önálló terrorszervezetről, razziákról és különítményekről álmodoznak - tette hozzá a politikus.
Olvasó: Tisztelt Kurucok! Budaházy és Toroczkai "levadászás" kifejezése nem egészen friss a magyarországi politikai propagandában. Nemrég egy választási kampányban a szocionisták az "Orbán Viktort le kell vadászni" szöveget nyomták. Még korábban "Arafatot le kell vadászni" jelszóval kampányolt valaki Izraelben. Az azonos szövegek azonos -természetesen izraeli- propaganda céget takarnak, ugyanazt, amelyik Romániában magyarellenesség szításával kampányolt. Nem tudom, hogy miért ajvékolnak ezen a jelmondaton a komcsik? Kíváncsi vagyok, lesz-e bírósági ügy ebből a témából? Az lesz-e a vád, hogy Budaházyék "egészbiztosmáshogygondoljákmintahogymigondoltuk"?
Nagy Zoltán, Budapest
(Kuruc.info - stop nyomán)