Előnyös lenne a Párbeszédnek, ha Dobrev Klára lenne 2022-ben az ellenzék miniszterelnök-jelöltje - olvasható a párt múlt héten kiszivárgott stratégiai vitairatában. Kocsics-Cake Olivio, a Párbeszéd politikusa szerint a dokumentum nem tükrözi a párt álláspontját, mert "csak egy jegyzet".
Elképzelhető egy baloldali lista, amelyben a DK, az MSZP és a Párbeszéd szerepel, és mellette az úgynevezett "újak" listája, aminek pedig a Momentum, a Jobbik és a LMP a tagja – többek között ez is szerepel a közelmúltban napvilágot látott párbeszédes stratégiai vitairatban, amelyben a párt a 2022-es választási terveket boncolgatja. (Micsoda véletlen: ugyanígy gondolja a Jobbik újdonsült elnököcskéje is.)
Mint írják, előnyös lenne ha a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt Dobrev Klára lenne. A Jobbik elképzelhetetlennek tartja, hogy a Demokratikus Koalíció adjon miniszterelnök-jelöltet - mondta Jakab Péter. De ő már nagyon sok mindent mondott, hat éve pl. azt is, hogy nem lesz áruló: "vagyok, aki voltam, leszek, aki vagyok". Pedig akkor még nem igazán beszélt arról, hogy Gyurcsánnyal szeretne közösen kormányozni...