Szabadon engedte a bíróság azt a retket, aki május 22-én a Deák téren fejbe rugdosta a megkéselt, földön fekve haldokló, mindössze 16 éves magyar fiút.
A Deák téri kettős gyilkosság ügyében garázdasággal gyanúsított "J." (J, mint Jámbor, mert mi köpünk a magyargyilkosok jogaira - a szerk.) Marcell (19) immár jogerősen szabad, otthon karácsonyozhat.
Zoom
Az áldozatok már nem karácsonyozhatnak otthon - Laci (balra) édesanyja a támadás előtt kevéssel halt meg, nagymamájának és húgának a fiú elvesztését is fel kell dolgoznia, Gergőnek négy testvére van, az édesanyja megtörten gyászolja
– A másodfokú bíróság egy gyanúsított vonatkozásában a letartóztatást megszüntette és őt – nyomkövető eszközzel biztosított – bűnügyi felügyelet alá helyezte – válaszolta a Blikk kérdésére dr. Rab Ferenc Levente, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője.
"J. Marcell teljes joggal attól retteg, hogy az áldozatok, Laci és Gergely (†21) barátai levadásszák, ahogy mindenki mást, aki részt vett a fiatalok lemészárlásában – tavasszal ezt ígérték" - félti a gyilkost a bulvárlap. Marcell ugyan nem szúrt, viszont a tehetetlen, földön fekvő áldozatot többször is fejbe és hasba rúgta. A fiú kirendelt ügyvédje nem nyilatkozott.
Zoom
Jámbor Marcellka nem szúrt, "csak" a leterített áldozatot rugdosta... - szegény most fél a "levadászástól"
Az emberöléssel a rendőrség Cs. Krisztiánt (18) gyanúsítja, aki aznap este a születésnapját ünnepelte, két barátját, Marcellt és ikertestvérét, Dánielt garázdaságért vonják felelősségre. Ám egyedül Marcellt engedték ki a rácsok mögül. A hír hallatán a késeléssel gyanúsított fiú anyja reménykedni kezdett, hogy ő is hamarosan láthatja a fiát.
– Krisztián fellebbezett a döntés ellen, talán másodfokon kiengedik, és velünk töltheti a karácsonyt. De nem a régi, dömsödi otthonunkban, mert onnan elköltöztünk – mondta a Blikknek N. Szonja.
Zoom
A támadás után a szülinapját ünneplő "Cs." Krisztián (a Facebookon Herceg Krisztiánként rajoskodik) elmenekült
Ha ő boldog is a lehetőségtől, fiának áldozatai már soha többé nem térhetnek haza, hozzátartozóik pedig elképedtek, hogy bárki is szabadulhatott a Deák téren támadó bandából.
Laci nagymamája szóhoz sem tudott jutni a döbbenettől, a legjobb barát, Gergő családja pedig érthető módon teljesen kiakadt.
– Felháborító, hogy kiengedték azt az embert, aki a késelés után Lacikát a földön összevissza rugdosta! Remélem, a bíróság az ítélethirdetésen már nem lesz ilyen engedékeny és a legszigorúbb büntetést szabja ki a gyilkosra és két társára – tolmácsolta a család érzéseit a Blikknek egy rokon. Mint elmondta, Gergő édesanyja képtelen elengedni a legnagyobb fiát. Már csak négy gyereket nevel, miattuk is erősnek kell maradnia, de mindig azt mondja, hogy neki öt fia van.
Egy este, két támadás
A lap úgy tudja, a banda a gyilkosság előtt egy fiútól elrabolta a JBL hangszóróját, majd amikor követelte, hogy adják vissza, egyikük késsel combon szúrta őt. Ebben az ügyben még vizsgálja a rendőrség, kinek mi volt a szerepe.
Frissítés: Novák Előd: a gyilkost kiengedik, az áldozatokra emlékezőket megbüntetik
A Mi Hazánk alelnöke írja Fb-oldalán:
Kiengedte a bíróság ezt a Deák téri magyargyilkost, aki a lincselésben fejbe rugdosta a megkéselt, földön fekve haldokló, mindössze 16 éves magyar fiút idén májusban.
A „két hét alatt rendet tevő” kormányzat eközben inkább a megemlékezőket vegzálja, nekem szervezőként januárban kell bíróság elé állnom, a minap kaptam meg az idézést. Rendőrségi bírságok sorozatát kapják a Mi Hazánk Mozgalom vezetői, immár Facebook-bejegyzésekért is. Megbírságolta a rendőrség a Mi Hazánk vezetőjét 150 ezer, Dúró Dóra elnökhelyettest 200 ezer, engem alelnökként 200 ezer, Árgyelán János pártigazgatót 150 ezer, dr. Apáti István országgyűlési képviselőt 130 ezer forintra, Vékony Csongort, a Mi Hazánk Ifjainak vezetőjét 110 ezer forintra, és a mozgalom számos tagja kapott még bírságot, sőt a jogvédőként fellépő dr. Gaudi-Nagy Tamásra is kiszabtak egy 100 ezres büntetést a Deák téri lincselés áldozatai emlékére meghirdetett kegyeleti megemlékezésen való részvétele miatt, illetve Dúró Dórát és engem azért is megbüntettek, mert a Facebook-oldalunkon mertünk buzdítani az Országos Roma Önkormányzat székháza előtti rendezvényre.
A rendőrség mindenkinél hivatkozik a veszélyhelyzetre meghatározott magatartási szabályok megszegése szabálysértés elkövetésére, holott maszkban és a szükséges távolság betartásával gyülekeztek a részvevők, ellentétben a rendőrökkel, akik a Dohány utca egy részének lezárásával végül összezsúfolták a tömeget. A rendőrök a megemlékezésre érkezőket hazaküldték, sokakat igazoltattak, többektől elvették a zászlókat, transzparenseket, összesen 34 embert jelentettek fel. Eljárást indítottak a párt két országgyűlési képviselője ellen is, akik természetesen mindketten lemondtak mentelmi jogukról, hiszen a Mi Hazánk az egyetlen párt, amely eltörölné a képviselők mentelmi jogát, hadat üzenve a politikusbűnözésnek is.
2. frissítés: Apáti: bűn és büntetlenség - hogy engedhették haza az egyik Deák téri gyilkost?
Kapcsolódó: