– Tisztázzuk, hogy nem vagyunk vírustagadók, nem vagyunk oltásellenesek, legfőképpen nem vagyunk és soha nem is leszünk része a balliberális oldalnak, és természetesen nem akarjuk 10 ezrek halálát csak azért, mert ellenezzük a túlzó korlátozásokat – jelentette ki Lantos János, a Mi Hazánk esztergomi elnöke.
Lantos szerint a Mi Hazánk és a balliberális tömb pártjai között áthidalhatatlan világnézeti szakadék tátong, ez soha nem lesz meghaladható, de még csak gyakorlati szempontból sem tartja megalapozottnak a vádat, hiszen a balliberális ellenzék éppúgy záráspárti, mint a kormány. Emlékeztetett Karácsony Gergely szavaira is, aki a legjobb döntésnek nevezte a kormány újabb szigorító intézkedéseit.
– Arra a felvetésre, hogy felelőtlenek volnánk, tízezrek halálát akarnánk, azt kell mondanunk, hogy ez egy demagógiától sem mentes hazugság – nyomatékosította. Szerinte ugyanis arról van szó, hogy a Mi Hazánk szerint nem csak a veszélyeztetettek, hanem a nem veszélyeztettek élete is számít. Kijelentette, ők nem orvosok vagy szakemberek, ezért hagyatkoznak például a nagy tiszteletnek örvendő Merkely professzor szavaira, aki szerint már mintegy 4 millióan átestek a koronavírus-fertőzésen. Lantos véleménye szerint, ha ehhez hozzávesszük, hogy most már több mint 1 millió embert beoltottak, akkor ez legalább az ország fele.
– A Mi Hazánk szerint ezért most már nem a gazdaság újabb fojtogatására van szükség, hanem a fokozatos és ésszerű nyitásra – fogalmazott. A politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy ők a veszélyeztetett korosztályt védenék elsősorban, illetve úgy gondolja, most már viszonylag rövid időn belül, aki önkéntes alapon úgy dönt, felveszi az oltást, az meg tudja oldani, hogy ne menjen addig nagyobb közösségbe.
– De szintén orvosok mondják, hogy a vírus most már mindig itt lesz közöttünk, és arra sem tudják a választ, a különböző mutánsok ellen védenek-e az oltások, vagy, hogy a jelenlegiek meddig adnak védettséget. Ezért okkal-joggal merül fel a kérdés, ha jön egy következő hullám, akkor ez már mindig így lesz, hogy zárunk és zárunk? – tettel fel a kérdést.
Azt állítottá továbbá, ez már régen nem a vírusról szól, hanem valami egészen másról, ahol folyamatosan csorbítani fogják a szabadságjogainkat, ami egy “sötét új világrendhez” vezethet. Kitért arra, tudják, hogy ezeket nem Orbán Viktor maga találja ki, mert egy világméretű tendenciáról van szó, mint fogalmazott, egy “őrületről”, de azt is látják, Orbán Viktornak és a magyar kormánynak nincs bátorsága ezzel szembeszállni, ezért kell, hogy a Mi Hazánk az élére álljon ennek a küzdelemnek.
– Mélyen sérti az igazságérzetünket, hogy a gazdasági újraindításáról szóló plakátokkal van tele az ország, holott ennek éppen ellenkezője igaz, soha nem látott mélységekbe taszítják azt – mondta, majd egy kiegészítő matricával látta el az egyiket, melyen az áll: Hazudtunk (megint).
– Ezért hívunk mindenkit március 15-én 11 órára a Vigadó téri kaszinó elé, hogy demonstráljunk Magyarország jövőjéért, mert higgyük el, hogy nyomásgyakorlás nélkül ennek soha nem lesz vége, ezért szükség van a magyar ellenállásra – zárta gondolatait.
(Magyar Jelen)