A kötelező oltás és a Covid-diktatúra ellen tüntetett a fővárosban a Mi Hazánk Mozgalom. Alább olvasható tudósításunk a vonulásos demonstrációról. Az élő videós közvetítés a hírfolyam alján nézhető újra.
Zoom
Zoom
Megkezdődött a demonstráció az Akadémia utcában. "Nem tűrjük a zsarolást! Nem, nem, soha! " Skandálják a tüntetők!
Zoom
Novák Előd köszöntötte a demonstrálókat. Korábbi, Orbán Viktorral és "szakértőkkel" készült interjúkat játszottak be felvételről, amely lerántja a leplet a Covid-diktatúra hazugságairól.
Zoom
Orvosbiológus: akik átestek a víruson, örökre kapjanak mentességet az oltás alól
Dr. Páli Jenő orvosbiológus-agykutató beszédében nyomatékosította, ne engedjük, hogy csak a háromszor oltottak számítsanak. Tudatta, hogy a Pfizer 2022-re 31 milliárd dollárt vár a vakcinák értékesítéséből.
Ne erőltessék a gyerekekre a vakcinákat, amelyekkel kapcsolatban ráadásul a hosszútávú mellékhatásokat sem ismerik - fogalmazott az orvosbiológus.
A Mi Hazánk 18 éves kor alatt nem ajánlja egyik koronavírus elleni oltás felvételét sem. Követelik továbbá, hogy minden 18 éven alattinak biztosítsanak ingyen tesztelési lehetőséget, s akik átestek a víruson, örökre kapjanak mentességet az oltás alól.
Zoom
A felnőttek közül a fertőzésen átesettek vannak a legjobb helyzetben, hisz a természetes védettség nyújtja a legátfogóbb védelmet - ismertette dr. Páli, hozzátéve, hogy a Mi Hazánk Mozgalom, ha bejut a Parlamentbe, minden oltási kötelezettségtől és diszkriminációtól mentesíti a fertőzésen már átesetteket.
"Kérem a többször oltottakat, hogy legyenek a többiekkel méltányosak, ne diszkrimináljanak minket, ne hozzanak szankciókat ellenünk" - fogalmazott az orvosbiológus-agykutató, aki egyben a Mi Hazánk Mozgalom képviselőjelöltje is egyben.
Toroczkai: Ti nem lájkok vagytok, hanem a honfitársaink
Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke felszólalásában elmondta, hogy a decemberi demonstrációról egyetlen egy kormánypárti vagy balliberális médium nem számolt be, pedig a Mi Hazánk Mozgalom történetének eddigi legnagyobb tüntetése volt.
A pártelnök szerint a kormányzat nem eszményeket, eszméket követ, hanem a marketingszakemberek tanácsait.
"Ha mi, a valódi ellenzék, továbbra is az utcán maradunk és nyomást gyakorlunk a kormányra, talán nem erősödik még tovább a Covid-diktatúra. Nincs már hova hátrálnunk!" - fogalmazott Toroczkai, majd közölte, hogy a kormányzati propaganda és az intézkedéseik célja, hogy gyermekeinket oltásra kényszerítsék.
Leszögezte: új világrend kialakítása zajlik. A koronavírus elsősorban politikai és gazdasági kérdés. Ám Európában ébrednek az emberek és ma már erről az új világrendről szól a vita több európai országban a valódi nemzeti pártoknak köszönhetően.
Zoom
Lopakodó diktatúra épül
"Olyan lopakodó diktatúra épül, amelyre még nem volt példa a történelem során. Felszámolják a magánéletet, a magánbeszélgetéseket is, a Mark Zuckerberg-féle metaverzum terve is ehhez köthető" - mondta Ásotthalom polgármestere, majd azt is megosztotta a jelenlévőkkel, hogy rengeteg megkeresés érkezik a Mi Hazánkhoz oltáskárosultak részéről.
"Eredményeket szeretnénk elérni, nem megélhetési politikusok vagyunk. Ti viszitek a fáklyát, meg kell győznötök minél több embert az igazságról. Ti nem lájkok vagytok, hanem a honfitársaink, nincs az az Orbán Viktor, Mark Zuckerberg, Emmanuel Macron vagy Klaus Schwab, aki megállítson titeket" - fogalmazott a Mi Hazánk-elnök.
Ásotthalmon nincs oltászsarolás
Ásotthalmon semmilyen önkormányzati fenntartású intézményben nincs oltászsarolás - szögezte le. "A munkájukat elveszítő helyiek közül mindenkinek tudtunk állást és megélhetést biztosítani. Minden polgármesternek írtunk levelet, hogy kövessék Ásotthalom példáját. Összesen 13 méltatott minket válaszra".
Továbbra is nyomást kell gyakorolnunk a kormányra, mert őket a szavazatmaximáláson kívül más nem érdekli! - nyomatékosította Toroczkai.
"Két és fél hónap múlva választások lesznek! Aki ezalatt a két és fél hónap alatt nem mer tüntetni, fél videóban szerepelni, fél levelet írni, fél tenni, annak mondjátok el azt, hogy legalább az "urnák védelmében" szavazzanak a Mi Hazánk Mozgalomra, hogy felléphessünk a Parlamentben a Covid-diktatúra ellen."
Nincs több időnk! Április 3-án cselekedjük meg, amit megkövetel a haza! Fel a győzelemre! - zárta beszédét a pártelnök.
Zoom
A több ezres tömeg a beszédek után átvonult a Köznevelési Államtitkársághoz, a Szalay utcába:
Dócs Dávid: Nem kérünk sem kommunista, sem covidista diktatúrát!
Dócs Dávid, Cserháthaláp polgármestere szerint a hatalom két táborra bontja a társadalmat: az egyiknek kiváltságokat ad, a másiknak a bűnt jelentő skarlát betűket teszi a nyakába.
Aki azt gondolja, hogy a hatalom leáll és abbahagyja a terrort, az rosszul gondolja - véli Dócs, hozzátéve: a magyar kormány azt üzente több millió, kétszer, egyszer oltott, vagy természetes védettséggel rendelkező honfitársainknak, hogy a védettségük semmit nem ér.
Szamos szférában kötelezővé tették a kötelező oltást, most pedig a gyermekeinket is célba vették. Ha nem akarunk totális Covid-diktatúrában élni, most kell kiállnunk egymásért és az igazunkért. El kell hagynunk a kényelmünket, a komfort zónánkat - fogalmazott.
"Nem kérünk sem kommunista, sem covidista diktatúrát. Követeljük országunk, népünk szabadságát, pártként is mindent megteszünk ennek érdekében" - nyomatékosította a mi hazánkos polgármester.
Mint elmondta, nem a magyarok érdeke, hogy a jövő nemzedékét beoltsák egy kísérleti szerrel, amelynek hosszútávú hatásai nem ismertek. Nem a magyarok érdeke, hogy kirúgják azokat, akik bíznak a saját egészségükben.
"A magyar valójában nem egy birka nép, csak azzá züllesztették. De minden magyarban ott rejtőzik a báránybőrbe bújtatott farkas. Ha Isten velünk, ki ellenünk! Adjon az Isten! Szebb jövőt!" - zárta beszédét.
Dúró Dóra: Adjuk be Orbán Viktornak mi az emlékeztetőt!
Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese szerint egy tragikomédia résztvevői vagyunk, ami rosszabb, mint egy brazil szappanopera. A kormány hülyének néz mindenkit. Nekik nem Magyarország, hanem az oltás az első.
"A munkaalapú társadalmat felváltja az oltásalapú társadalom. Semmiféle megkülönböztetést nem támogatunk oltott és oltatlan között. Nem hagyhatjuk, hogy Magyarországon gyógyszercégek és multik diktáljanak! Mutassuk meg az erőnket április 3-án!" - fogalmazott a négygyermekes országgyűlési képviselő.
Zoom
Felszólalásában követelte a vakcinagyártók felelősségvállalását, és a "diszkrimináció" megszüntetését az oltatlanok, az egyszer és kétszer oltottak ellen. "Követeljük, hogy Orbán Viktor tartsa tiszteletben a magyar emberek méltóságát!" - tette hozzá.
Beszédében továbbá pedagógusbér-emelést is követelt, mondván áldozatos munkájuk kulcsfontosságú a nemzet szempontjából.
"Április 3-án szavazzatok a Mi Hazánkra! Adjuk be Orbán Viktornak mi az emlékeztetőt!" - fogalmazott a képviselő asszony.
A többezres demonstráció véget ért. Magyarország a mi hazánk! Fel a győzelemre!
Tudósító: Ábrahám Barnabás - Kuruc.info
A rendezvényről készült közvetítés visszanézhető alább:
Képgalériával frissítve:
Zoom

Zoom

Zoom

Zoom

Zoom

Zoom

Zoom

Zoom

Zoom

Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Frissítés: újabb galéria:
Zoom
Fotók: Sule György
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom