Őrizetbe vették a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói azt a bűnügyi felügyelet alatt álló két férfit, Makai Zsoltot és Kiss Józsefet, akiket azzal gyanúsítanak, hogy megöltek egy nagyvállalkozót a Baranya megyei Bár községben - írja a Privatkopo.info.
Zoom
A megalapozott gyanú szerint a két cigány - és segítőik - 2020 kora tavaszától fogva tartotta, rendszeresen bántalmazta, rettegésben tartotta, gyógyszerezte a későbbi áldozatát, egy budai milliárdos nagyvállalkozót azért, hogy megszerezzék a vagyonát, majd megöljék őt. Azt követően, hogy 2020. augusztus 10-én, a hajnali órákban végeztek áldozatukkal, tüzet gyújtottak - amit égésgyorsító anyaggal „felerősítettek” - a férfi lakrészében azért, hogy eltüntessék a nyomokat, és leplezzék életellenes tettüket.
Az üzletember vagyonának megszerzése érdekében végrendeletet hamisítottak, amelyben Makai Zsolt élettársát jelölték meg örökösként. A dokumentumot be is nyújtották a hagyatéki eljárást lefolytató közjegyzőnek.
A bűncselekménnyel összefüggésben Makai és Kiss már korábban is a rendőrök látókörébe került, majd a hónapokig tartó, minden részletre kiterjedő nyomozás során a rendőrök elegendő bizonyítékot szereztek ahhoz, hogy az ügyészségnél kezdeményezzék a két gyanúsított letartóztatását, írja a lap.
Frissítés: a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye:
Tűzesetnek álcázták a bári gyilkosságot
A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói 2022. február 8-án a kora reggeli órákban őrizetbe vették azt a bűnügyi felügyelet alatt álló 49 éves férfit és 51 éves társát, akiket a bári emberöléssel gyanúsítanak.
Zoom
Fotó: Police.hu
A megalapozott gyanú szerint a két férfi 2020 kora tavaszától rátelepedett a sértettre azért, hogy megszerezzék a vagyonát, majd megöljék őt. Miután 2020. augusztus 10-én a hajnali órákban megölték áldozatukat, tüzet gyújtottak a férfi lakrészében azért, hogy eltüntessék a nyomokat, és leplezzék a tettüket.
A bűncselekménnyel összefüggésben a két férfi már korábban is a rendőrök látókörébe került, majd a hónapokig tartó, minden részletre kiterjedő nyomozás során a rendőrök elegendő bizonyítékot szereztek ahhoz, hogy az ügyészségnél kezdeményezzék a két gyanúsított letartóztatását.
Az esettel kapcsolatban a rendőrség központi sajtótájékoztatót tart, amelynek pontos helyéről és idejéről a későbbiekben tájékoztatjuk a médiatartalom-szolgáltatókat.
Korábban írtuk: