Orbán Viktort meglepte, hogy a régi Jobbik helyén kinőtt egy új erő, amely bekerült a parlamentbe is - mondta a miniszterelnök a mai nemzetközi sajtótájékoztatóján.
Zoom
Hozzátette: meg kell várni, hogy ez az új párt "jelent-e veszélyt a hazai kisebbségekre", de az antiszemitizmus kérdésében marad a zéró tolerancia - idézi az Index.
Frissítés: és ez még tényleg csak a kezdet
Bár Orbán Viktor a mai napon csodálkozásának adott hangot, hogy bejutott a parlamentbe a Mi Hazánk, és sietett leszögezni, zéró toleranciát hirdet az antiszemitizmus ellen, tovább a felett lamentált, vajon jelent-e majd veszélyt a kisebbségekre a párt, mégis azt kell mondanunk, ez valóban még csak a kezdet volt.
Egyébként pedig a mi iránytűnk merőben eltér ez esetben a miniszterelnökétől. Szerintünk azt kell megnézni, a magyarok érdekeit ki képviseli. És e tekintetben nagyon jó hír, hogy bejutott a Mi Hazánk.
Meggyőződésem, hogy mikor e sorokat írom, már most magasabb a valós támogatottsága a Mi Hazánknak, mint 6%. Mégpedig az alábbi két fő ok miatt:
1. Mivel a Mi Hazánk óriási ellenszélben volt kénytelen küzdeni, a közvéleménykutatóknak nevezett közvélemény-deformálók is rendszeresen alulmérték, valóban sok honfitársunk volt, aki az "elveszett szavazat" toposz miatt nem mert még a nemzeti pártra szavazni.
2. A közvélemény előtt ténylegesen az a kép jelent meg, miszerint a két nagy politikai tömb között kiélezett a harc, ez megint csak azt erősítette, hogy "nem érdemes kisebb pártokra adni a voksunkat".
Nos, a fenti közül ma már egyik sem igaz.
Biztos vagyok továbbá abban is, az elvtelen ellenzéki összeborulás darabjaira fog hullani. Soha többet nem indulnak együtt, közösen. Innen nézve viszont vizsgáljuk meg egyesével a benne részt vevő formációkat.
  • Párbeszéd: szóra sem érdemes.
  • LMP: mérhetetlen, önállóan esélye sem lesz bejutni 4 év múlva.
  • Jobbik: maga a gyalázat, de önállóan ők sem rúgnak labdába 4 év múlva.
  • MSZP: alighanem ők is mennek a süllyesztőbe.
  • Momentum: kérdés, meg tudnak-e még kapaszkodni, talán halovány esélyük még lehet a túlélésre.
  • DK: igen, a balliberális tábor vezető ereje kétségkívül ez a párt, azonban én nem vagyok benne biztos, hogy a valós támogatottságuk meghaladja-e a 10%-ot a Gyurcsány-pártnak önállóan.
Ráadásul ezen pártok mindegyike magán hordozza a bukás bélyegét, amely meglehetősen megterheli a jövőbeli tevékenységüket. A Mi Hazánk viszont kellően optimistán, frissen várhatja a következő éveket. Csak mennie kell tovább ezen az úton, amelyen elindult, és hiszem, hogy eljöhet az idő, mikor a Fidesz kihívójává válhat. Figyelve akár a világpolitikai eseményeket, a nemzetközi tendenciákat, Covid-diktatúra, új világrend erősödése, ez hamarabb eljöhet, mint sokan gondolnák.
Az, hogy az Orbán Viktor által homályosan titokban hagyott, meg nem nevezett kisebbségek számára mit jelent, különösebben nem érdekel, viszont a magyar nép számára rendkívül üdvös lesz, és csak ez a fontos, semmi más.
Lantos János - Kuruc.info