Így csábítják a pályára az ifjú erőforrásokat... Úgy akarnak magyar rendőrt faragni belőlük, hogy cigányul szólítják meg őket. És aztán majd várják, hogy üldözzék a saját fajtársaikat, rajtársaikat, rokonaikat stb.
Zoom
A teljes szöveg, benne a faji alapon járó juttatások:
Valamennyi középfokú oktatási intézmény nappali tagozatának első, második vagy harmadik évfolyamos tanulói jelentkezhetnek a meghirdetett támogatás elnyeréséért. A szakiskolák pályázatba bekapcsolódó diákjainak vállalniuk kell az érettségi megszerzését is, tehát tanulmányaik ennek megfelelő további folytatását a szakiskola befejezését követően.
A támogatás elnyerésére benyújtott pályázatok beküldési határideje: 2022. június 30.
A nyertes tanulókat az egészségügyi, pszichikai és fizikai alkalmassági vizsgálatokat követően választják ki, s velük a főkapitányság támogatási szerződést köt.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vállalja, hogy a támogatott részére középiskolai tanulmányai hátralevő idejére az alábbi juttatásokat biztosítja:
• számla vagy egyéb igazolás alapján a diákotthoni, kollégiumi szállás és a menzai étkeztetés költségeinek teljes körű térítése;
• tanévenként ruházkodási támogatás;
• tanszertámogatás;
• az előző félév végi tanulmányi eredmény függvényében a tanév alatt, havi rendszerességgel folyósított pénzbeli juttatás
A pályázatot nyert tanulóknak a támogatásért vállalniuk kell, hogy középfokú tanulmányaik eredményes befejezését követően – rendőri szolgálat vállalása céljából – jelentkeznek valamelyik rendészeti szakközépiskolába vagy a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre.