Ellenzéki politikusok az "LMBTQ-emberek" érdekeiért alakítottak parlamenti képviselői csoportot - jelentette be kedden, online sajtótájékoztatón Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezető-helyettese.
Zoom
Dávidka meghitt hangulatban a momentumos államférfival
Az ellenzéki politikus arról beszélt: amellett, hogy Magyarországon napjainkban súlyos megélhetési és szociális válság tombol, a pedagógusok és diákjaik "a jövőért harcolnak", "az emberi és a szabadságjogok is veszélyben vannak".
Hozzátette: ez utóbbi miatt hozott létre öt ellenzéki párt 21 képviselője frakcióközi csoportot, amely - szorosan együttműködve a civil szféra szereplőivel - "egy olyan társadalomért dolgoznak majd, ahol nem különböztetik meg, nyomják el az LMBTQ-embereket".
A csoportban képviselt emberek hangját szeretnénk felerősíteni, és bevinni az ügyeiket a parlamentbe - közölte Bedő Dávid, aki mellett részt vett a rövid tájékoztatón Tordai Bence, a Párbeszéd, Kunhalmi Ágnes, az MSZP és Kanász-Nagy Máté, az LMP frakcióvezető-helyettese, valamint Sebián-Petrovszki László, a DK országgyűlési képviselője.
(MTI)
Frissítés: íme a parlamenti buzitagozat:
Zoom
Fotó: Malatinszky Dávid/Momentum