Nemzetiszocialista tartalmú plakátok jelentek meg tegnap Győr közterületein. A város polgármestere gyűlöletre uszítás és önkényuralmi jelképek használata miatt büntetőfeljelentést tett a rendőrségen.
Győr ménfőcsanaki városrészében bukkantak a lakók tegnap egy mozdonyt ábrázoló plakátra, amelyen a "Jövünk, nemzeti szocializmus, nem lehet megállítani, csatlakozz!" felirat szerepelt. Egy másik, A4-es falragasz tiltakozást tartalmazott az adónk cigányoknak való juttatása, valamint a média haza-, nemzet- és fajáruló ámokfutása, a hazudozó politikusok ellen. A plakát készítői azt is hirdették: szembeszállnak a fiatalokat homokosságra, fajkeveredésre, gyengeségre buzdító divat- és zenei irányzatokkal.
A falragaszokon - amelyeket tegnap eltávolítottak - aláírásként egy internetes cím szerepelt. A honlap nyitólapján a következők olvashatók: "Nemzeti Szocialisták vagyunk Győrből! 63 évvel a 2. világháború után ismét itt vagyunk, hogy még erősebben és elkötelezettebben harcoljunk fajunkért és Nemzetünkért!" A honlap tiszteleg többek között Adolf Hitler előtt is.
Céljaik megfogalmazásában ez áll: "Nyugodtan fellélegezhetnek a bizonyos szolgálatok munkatársai, mi nem támogatjuk a manapság divatos <zsúrforradalmárokat> akik követőiket mindenféle vesztes akcióba kergetik", mert "mi nem vagyunk marxista típusú forradalmárok, akik fegyveres puccsal, <forradalommal> veszik át a hatalmat aztán mivel nincs támogatottságuk hatalmukat kunbéla-szamuely-rákosi módra rémterrorral, nemzetgyilkossággal próbálják meg fenntartani."

(Kuruc.info - Népszabadság)