A Blikk információi szerint befolyásos, kormányközeli rokonsággal rendelkező, milliárdos vállalkozó az a férfi, akinek a Sziget Fesztivál bejáratánál, a K-híd közelében vasárnap hajnalban egy rendőri intézkedés közben eltört a karja.
Zoom
Fotó: Police.hu
A szemtanúk szerint hallani lehetett a reccsenést, amikor a rendőröknek ellenszegülő, őket korábban feljelentéssel, a zsaruk leszerelésével, sztárügyvédekkel, rokoni kapcsolataival fenyegető férfi megtagadta személyazonossága igazolását, illetve hátrafeszítette a karját, hogy ne tudják megbilincselni.
A fiatal vállalkozót az intézkedés előtt pár perccel botrányos viselkedése miatt dobták ki a Szigetről a biztonsági őrök, a rendezvény területén szolgálatot teljesítő rendőrök pedig ellenőrizték és biztosították a kitiltás jogszerűségét. A Blikk szemtanúi szerint a férfi erősen ittas volt, kötekedett, sokak szórakozását zavarta a viselkedése.
– Innen akár vége is lehetett volna a műsornak, ha a srác belátja, hogy aznap valóban kicsit túltolta, a piát is meg a botrányos, kötekedő, nőket zaklató viselkedését is – mondta egy neve elhallgatását kérő szemtanú. – Ám láttuk, hogy ahelyett, hogy hazaindulna, elkezdett kötekedni a fesztivál bejáratánál posztoló zsarukkal. Fel akarta jelenteni azokat, akik kidobták, aztán meg már minden rendőrt... Elkezdte őket fotózni a telefonjával, mire igazoltatni akarták, ebből keveredett az a csúnya dulakodás, aminek egy karreccsenés lett a vége. A srác nem volt magánál, a pia hajtotta.
Csécsi Soma alezredes, a budapesti rendőrök szóvivője egy héttel ezelőtt pont a bejárat, a K-híd előtt úgy számolt be a Sziget Fesztivál rendőri biztosításáról, hogy a BRFK kiemelt feladata a fesztiválra látogatók biztonsága. Mint elárulta, egyenruhás rendőrök, civil ruhás nyomozók teljesítenek szolgálatot, rollerrel, kerékpárral, elektromos golfkocsikkal, sőt, francia rendőrök is segítik a munkát. A rendőrség a vasárnap hajnali intézkedéssel kapcsolatban a következő tájékoztatást adta a lapnak:
A Sziget Fesztivál biztosítási feladataiban részt vevő rendőreihez 2023. augusztus 13-án 0 óra 35 perckor ment oda egy férfi, aki feljelentést akart tenni a biztonsági őrök ellen, mert azok szerinte indokolatlanul távolították el a rendezvényről. A férfi korábban megszegte a rendezvény viselkedésre vonatkozó előírásait, és nem volt hajlandó távozni. A rendőrök közölték a férfivel, hogy panaszt a biztonsági cég vezetőjénél, míg feljelentést a közeli óbudai kapitányságon tehet. A férfi ezt sérelmezte, és azt mondta, feljelenti a rendőröket is. Ilyen esetben a rendőröket írásos jelentési kötelezettség terheli, ezért szükségessé vált a férfi személyazonosságának megállapítása. A férfi többszöri felszólítás ellenére sem igazolta magát, ezért a rendőrök közölték vele, hogy előállítják. A férfi a jogszerű intézkedéssel szemben ellenszegült, ezért a rendőrök a felszólításokat követően testi kényszert alkalmaztak, megbilincselték, előállították és igazolás megtagadása miatt szabálysértési feljelentést tettek ellene. A férfivel szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott. Az előállított karfájdalomra panaszkodott, ezért mentőt hívtak hozzá, akik további vizsgálat céljából kórházba vitték. Az esettel kapcsolatos parancsnoki kivizsgálás az intézkedést jogszerűnek, szakszerűnek és arányosnak minősítette. A BRFK értesítette az ügyészséget is.
A Blikk megkereste az ügyben érintett vállalkozót is, de eddig nem válaszolt.
A lap információi szerint az intézkedésben részt vevő járőrök attól tartanak, hogy a valós politikai kapcsolatokkal és befolyással rendelkező vállalkozó minden követ megmozgat majd, hogy a jogosnak ítélt intézkedésük elbírálását megváltoztassa.
Frissítés: róla van szó:
A Blikk információi szerint a múlt vasárnap hajnalban a Sziget fesztivál bejáratánál a rendőröknek ellenszegülő vállalkozó nem volt más, mint a Club Tihany Üdülőközpont Zártkörűen Működő Részvénytársaság vezérigazgatója, Szetlik Gergő. A fiatal milliárdos befolyásos rokonsággal rendelkezik, a nagybátyja ugyanis Habony Árpád, a miniszterelnök tanácsadója. A 33 éves Szetliket 2020-ban nevezték ki a budapesti székhellyel rendelkező cég balatoni luxusszállójának első emberévé.
Zoom
Az eset szemtanúi szerint az intézkedés alá vont, a Szigetről kiutasított férfi Szetlik Gergő tihanyi szállodaigazgató, akinek hoteljében rendszeresen szerveznek kormánypárti rendezvényeket, konferenciákat, legutóbb a végrehajtói kamara tagjai is ott tanácskoztak egy wellnesshétvégén.
Szetlik Gergő 2020 előtt médiakoncesszióban volt sikeres, testvérével együtt tulajdonosai voltak a Gong rádiónak is, majd tulajdonjogukat három éve Mészáros Lőrinc médiabirodalmának adták el. Szetlik ezután került a tihanyi luxushotel élére, mint a menedzsment legfiatalabb tagja vezérigazgató lett, úgy, hogy korábban nem szerzett gyakorlatot egy ilyen mérvű idegenfogalmi cég vezetésében. A fiatal vállalkozónak emellett volt egy 2020-ban bejegyezett videóterjesztéssel foglalkozó cége is, "mindfulness-meditációval", "tudatos jelenléttel", figyelemmel, koncentrációval foglalkozó technikaanyagokat készítenek.
Szetlik Gergő testvérével együtt az unokatestvéri támogatottság mellett édesanyjukon keresztül jutott az üzleti érdekeltséghez. Néhai édesapjuk az a Szetlik Ferenc volt, aki cégével többek közt az egykori Józsefvárosi, MÁV-telepen levő, azóta felszámolt kínai piac biztonságáért felelt.