Közleményt adott ki szerdán este a szép nevű Steiner Tamás, Szetlik Gergő ügyvédje a Sziget Fesztiválon történt incidenssel kapcsolatban.
Mint ismert, elsőként a Blikk írta meg, hogy egy befolyásos, kormányközeli rokonsággal rendelkező, milliárdos vállalkozó férfinek az idei Sziget Fesztiválon vasárnap hajnalban a bejáratnál, a K-híd közelében rendőri intézkedés közben eltört a karja. Később a lap meg is nevezte, hogy a cirkuszoló NER-es vállalkozó-menedzser nem más, mint Szetlik Gergő, a Club Tihany vezérigazgatója, akinek a nagybátyja Habony Árpád, a miniszterelnök informális tanácsadója, néhai édesapja, Szetlik Ferenc pedig egykor a józsefvárosi piac működtetőjeként vált ismertté.
Zoom
Szetlik Gergő, a Habony-unokaöcs - nehogy már ő hibás legyen
A korábbi információk szerint a vállalkozót a botrányos viselkedése miatt dobták ki a fesztiválról. Ezután a rendezvény bejáratát biztosító rendőrökkel kezdett el kötekedni, a Blikk szerint többször is megfenyegetve őket azzal, hogy kormányközeli kapcsolatai, rokonsága folytán meggyűlhet a bajuk, ha nem az ő kívánsága szerint intézkednek. Feljelentést akart tenni a biztonsági őrök ellen, mert azok szerinte indokolatlanul távolították el a rendezvényről. A rendőrök igazolásra szólították fel , amit a férfi megtagadott, ellenszegült, ezért előállították. A bilincselés közben az intézkedés alá vont személy ellenállást tanúsított, karját megfeszítette, így súlyos sérülést szenvedett. A rendőrök mentőt hívtak hozzá, sérülése ellátása közben az is kiderült, alkoholos befolyásoltság alatt áll.
A történtekkel kapcsolatban Steiner Tamás ügyvéd a közleményében azt állítja:
a sajtóban megjelent állítások, híresztelések nem felelnek meg a valóságnak.
Mint írja, többek között a hatósági iratok alapján megállapítható, hogy nem került sor megbilincselésre, az iratok nem tartalmaznak olyan tényt, adatot, mely szerint ügyfele baráti, rokoni, ügyvédi kapcsolataival fenyegetőzött volna.
– Ügyfelem felkarját eltörték. Az intézkedések nem voltak jogszerűek, szakszerűek, illetve arányosak. Meg kívánom jegyezni, hogy ügyfelem nem közszereplő, alapvető személyiségi jogait súlyosan megsértették – olvasható a közleményben, amely szerint Szetlik Gergő az ügyben megtette a „szükséges jogi lépéseket”.
(24 nyomán)