A Győri Ítélőtábla is elutasította a körmendi gyermekgyilkosság miatt elítélt Tánczos Gábor azon kérését, hogy a per anyagairól másolatot kaphasson. A januárban szabadult Tánczos megütközött a bírósági döntésen, és a történtek miatt feltehetőleg feljelentést tesz.
Tánczos Gábor hiába kérte, most sem kaphatja meg a másolatát saját büntetőperének anyagáról. Legalábbis így döntött a Győri Ítélőtábla, amely helybenhagyta a Vas megyei bírák korábban hozott döntését.
"Nonszensz ez az egész. Mindenkinek van joga ebben az országban, aki politikus vagy bíró. Másnak semmihez sincs joga. A történtek miatt feljelentést fogok tenni hivatali visszaélés miatt, én meguntam azt, amit velem művelnek. Mindezt pedig csak azért teszik, hogy fedezzék azt az ítéletüket, amely megalapozatlan volt és amelyben engem ártatlanul ítéltek el" - mondta Tánczos Gábor a Stopnak.
A hatályos törvény értelmében eddig az ügyvéd azt hitte, hogy mindenkinek joga van ahhoz, hogy a saját ügyéről másolatot kérhessen. A Győri Ítélőtábla döntése értelmében ez nem így van, azaz a jogász szerint a törvény rossz, mert nem egyértelmű.
"Én levegőt nem kapok. Ez megengedhetetlen. Ez már rég nem csak Tánczosról szól, hanem az állampolgárok és az ügyvédek jogairól és a demokráciáról. Ha ezt most megtették Tánczos Gáborral, akkor ezt megteszik, megtehetik majd mással is. Ehhez gondolom a jogászoknak és az ügyvédeknek lesz pár szava majd" - mondta Somos Zoltán, Tánczos ügyvédje.
(Stop)