Szégyen, hogy még ma is számtalan ember kap kommunista luxusnyugdíjakat. A kormány nem hajlandó terrorszervezetté nyilvánítani a magyar embereket bántalmazó Antifa mozgalmat - jelentette ki Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke a párt megemlékezésén több száz résztvevő előtt.
Zoom
Gyalázat, hogy átnevezték a Petőfi laktanyát, Pintér Sándor és Rétvári Bence arra tanítja a határt védő katonákat, hogyan vonuljanak vissza, ha rájuk lőnek. Mindeközben magyar katonák teljesitenek szolgálatot Irakban vagy Csádban, ahol semmi keresnivalójuk. A Mi Hazánk többször kezdeményezte a külföldön szolgálatot teljesítő magyar katonák hazahozatalát, amely a Fidesznél süket fülekre talál, pedig idegen, nem magyar érdekekért teljesítenek szolgálatot például Afganisztánban, vagy Irakban, mutatott rá.
Zoom
Binder Csaba, Mi Hazánk Ifjai elnöke leszögezte: az az önfeláldozás, amit a pesti srácok mutattak, örök útravaló az életünkben. Az igazán bátrak nem a kibúvót keresik a harc elől, hanem az első sorban állnak. Vajon tudunk-e mi a jövő pesti srácai lenni? 1956-ban nem kapott külföldi segítséget a magyar forradalom, azonban most már nem vagyunk egyedül, Európa számtalan nemzetének fiataljai vállt vállnak vetve harcolnak velünk a globalizmus ellen.
Mutassuk meg Magyarországnak és az egész világnak, hogy tőlünk nem lehet elvenni a szabadságot, őseink vére kötelez!
Zoom
Pongrátz András felidézte: azért jött '56, mert már nem tudtuk eltűrni azt, amiben éltünk. "A Sztálin-szobrot órákig próbáltuk lerombolni, meg sem moccant. Végül lángvágóval vágtam át a lábait, így tudtuk csak ledönteni."
Zoom
A Corvin közt Ödön bátyám jelölte ki helyszínnek, hogy innen harcoljunk a megszállók ellen. Amíg én a Sztálin-szobornál voltam, Ernő bátyám a Parlamentnél volt, szeretett volna kirakni egy magyar zászlót az épületre, viszont csak szovjetizáltat talált, így kivágta a közepét, megszületett a lyukas zászló. Amikor kilőttünk egy tankot, utána én ugrottam bele, hogy lehet-e onnan valamit hasznosítani.
Jó volna, ha végre nem lennének kommunista utcanevek az országban, ha eltűnne a szovjet megszállás emlékműve a Szabadság térről. Az egykori kommunista funkcionáriusokat tiltsák ki a közéletből, töröljék el a kommunista luxusnyugdíjakat! - követelte a szónok.
Dr. Grundtner András, a Mi Hazánk Mozgalom főpolgármester-jelöltje kijelentette: mindegy, hogyan nevezik magukat, milyen világmegváltó eszme mögé bújnak, a nemzetközi baloldal ugyanaz marad.
A kommunista rendszer sosem szólt másról, mint mások kirablásáról. Ugyanez a brigád, ez a nemzetközi maffia gazdagodott meg a Covid-válságból, vagy az orosz-ukrán háborúból is. Utat kell mutatnunk és harcolnunk kell az általunk képviselt harmadik útért, a keresztény Magyarországért - tette hozzá.
Roman Fritz lengyel parlamenti képviselő emlékeztetett: országainkat sok évszázados dicsőséges és nehéz időszak köti össze. A gonosz erői évszázadok óta azon mesterkednek, hogy keresztény országainkat megdöntsék és tönkretegyék, ezt jól mutatja a két ország története.
A nemzetek feletti globális kormányzás jelenkori, high-tech változata komoly kihívás Lengyelország és Magyarország számára.
Nem értünk egyet a nemzetek feletti szervezetek diktátumaival, saját sorsunk felett egyedül nekünk van jogunk dönteni, mondta, majd ezzel zárta szavait: "éljen örökké népeink évszázadok óta tartó, oly sok megpróbáltatást túlélt barátsága!"
Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke azt mondta, szégyen, hogy rajtuk kívül már egyetlen parlamenti párt sem ünnepli meg tisztességesen október 23-át.
Orbán Viktor sem tartózkodik a fővárosban, ugyanúgy megfutamodott, mint ahogy 2006-ban, amikor forradalmi hangulat uralkodott.
Magyarországon nincsen sajtószabadság, egy államilag működtetett, Kádár-rendszerre hajazó propagandagépezet viszont igen. A baloldal nem teheti meg, hogy kritizalja őket ezért, ellenben mi igen. Nem zártuk ki a sajtót, hiszen azt gondoljuk, hogy a magyar szabadságharcosok nem azért haltak meg például a szabad sajtóért, hogy utána lábbal tiporjuk ezt az örökséget, fűzte hozzá.
Zoom
Azzal folytatta, hogy a Mi Hazánk a megalakulása óta hirdeti azt, hogy sem a gyurcsányi, sem pedig az orbáni út nem jó az országnak. Az egyik a gyors, a másik a lassú nemzethalált eredményezi. Az elmúlt 13 esztendőben elvileg "nemzeti kormányzás" van Magyarországon, mégsem sikerült elszámoltatni az országot csődbe kormányzó Gyurcsány-garnitúrát.
1956-ban a felkelők semlegességet és független országot akartak, ez ma sem valósult meg, például Pressman amerikai nagykövet is beleszól a belügyeinkbe.
Ma Magyarországon vendégmunkásokról szóló törvényt szavaznak meg a parlamentben, nyíltan megüzenve, hogy a Fidesznek nem a magyar munkavállaló a fontos.
Magyarországon egyedül a Mi Hazánk foglalkozik a magyar vidékkel is, míg a Fidesz Csányinak és Mészárosnak adja azt el.
Az internacionalizmus, globalizmus ugyanúgy el akarja törölni a nemzeteket, ahogy a kommunizmus, ugyanúgy ki akar minket zsigerelni, mint a szocializmus.
Egyre közelebb állunk a harmadik világháború kitöréséhez. Ezt a magyar nemzet élesen átlátja, legnagyobb valószínűség szerint a történelmünk, az elvesztett világháborúk miatt. A sorozatos háborúk árnyékában a Fidesznek józanságra kellene ítélni a magyarokat, ám az izraeli-palesztin konfliktusban ennek még a látszatát is feladták, sorolta.
Zoom
Fotók és szöveg: Ábrahám Barnabás - Kuruc.info
Ha fel akarunk lépni a globalizmus ellen, akkor globális nyitásra van szükség. A keleti nyitás is szükséges, ám nem fideszes módra, hanem ahol megőrizzük a függetlenségünket. 2023-ban tanulnunk kell a saját történelmünkből, mindig úgy kell alakítani a politikánkat, hogy elsősorban csak magunkra számítatunk. Szükséges és fontos a nyitás, de a függetlenségünk megőrzésével együtt. Nem azért szerezték ősapáink ezt a földet, hogy utána eladjuk, odaadjuk másoknak.
Magyar szellemben nevelt gyermekek nélkül nincs jövője Magyarországnak, a kormánynak a magyar családokat kellene jobban támogatnia a vendégmunkások helyett.
Le kell ráznunk magunkról az internacionalizmust, a globalizmust, Magyarország és a magyarok az elsők számunkra! Fel a győzelemre! - zárta szavait.
Frissítés: további képek:
Zoom
Fotók: MTI/Szigetváry Zsolt
Zoom
Zoom
Zoom
Roman Fritz, a lengyel Szabadság és Függetlenség Konföderáció alelnöke, a párt parlamenti képviselője
Zoom
Újabb fotók:
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom