A woke ideológia elleni küzdelmükről beszéltek külföldi felszólalók a Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) budapesti rendezvényén csütörtök délelőtt.
Akadt egy kivétel is: Gila Gamliel, Izrael innovációs, tudományos és technológiai minisztere felszólalása elején arra emlékeztetett, hogy Izrael történelme a 19. század végén Magyarországon kezdődött, hiszen ott született meg Herzl Tivadar, Izrael állam megálmodója. A miniszter szerint ezért sem véletlen, hogy
Magyarország ma is fontos pillére Izrael támogatásának a világban.
Ezért köszönetét fejezte ki a magyar miniszterelnöknek.
Zoom
Harmincezer civil - ebből több mint 13 ezer gyermek - gyilkosainak képviseletében a judapesti kohnferencián... a woke elleni harc jegyében (fotók: MTI/Koszticsák Szilárd)
Sajnálatosnak nevezte, hogy a gázai fegyveres konfliktus árnyékában világszerte és az online térben is
újra terjed az antiszemitizmus, miközben Izrael csak a területét és lakossága életét igyekszik megvédeni a terroristákkal szemben.
Az izraeli miniszter csalódottságának adott hangot amiatt is, hogy az ENSZ még nem ítélte el a Hamász izraeli lakosok ellen elkövetett "csonkítás, szexuális erőszak és felégetés formájában elkövetett bűncselekményeit, valamint nem hajlandó kimondani, hogy a Hamász egy terrorszervezet".
Hozzászólása végén olyan országnak nevezte Iránt amely nemcsak Izraelt, hanem a nemzetközi biztonságot is fenyegeti, mert atomfegyver kifejlesztésére törekszik, amit szerinte meg kell akadályozni.
Zoom
Inkább hatágúra kellett volna alkotni azt a csillagot, őszintébb lett volna...
A Liberális Internacionálé volt alelnöke azt ecsetelgette, hogy Magyarország konzervatív sziget az európai liberális óceánban
Magyarország konzervatív sziget az európai progresszív liberális óceánban - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a CPAC Hungary konferencián csütörtökön Budapesten.
Zoom
Győzünk, sikeresek vagyunk - hősködünk, fényezzük magunkat, és közben csak titokban, válogatott vendégek körében merünk még kampányolni is, nehogy szembejöjjön a valóság
Orbán Viktor az Alapjogokért Központ által szervezett rendezvényen hangsúlyozta: Magyarországnak ma híre van a nemzetközi politikában, ami szokatlan, hiszen egy tízmilliós országról van szó, amely szerény hadsereggel és középerős GDP-vel rendelkezik.
Úgy vélte: leginkább talán az vált ki érdeklődést, hogy
miközben egész Európát elöntötte egy progresszív liberális óceán, itt csodák csodájára megmaradt egy konzervatív sziget, egy island of difference, amely dacol a liberális dagállyal, a brüsszeli égzengéssel és a washingtoni hurrikánnal. Sőt nemcsak dacol, hanem túlél, sőt boldogul, sőt sikeres, sőt győz, és újra és újra győz.
Kiemelte: a CPAC budapesti rendezvénye egy olyan "konzervatív" konferencia Európában, amit nem akarnak betiltani, amelynek a szervezőit nem fenyegetik meg, és amelyre nem hívják rá a rendőrséget, mint ahogyan múlt héten történt Brüsszelben.
(Kuruc.info - MTI nyomán)