Újabb két budapesti polgármesterjelöltjéről adott hírt a Tisza Párt, a korábban bejelentett Balogh Balázs után a VII. kerületben a Színes Erzsébetváros elnökét, Lajos Bélát, míg a XI. kerületben Orbán István Árpádot indítják Magyar Péterék, írja a Telex.
Lajos Béla egy civil szervezet, a Színes Erzsébetváros Egyesület elnökeként még 2023 decemberében közölte, hogy önálló polgármesterjelöltet indítanak a 2024-es önkormányzati választáson, emellett mind a tíz helyi választókerületben saját jelöltjük lesz.
Lajos Béla akkor azt mondta, hogy a kerület jelenlegi vezetésének örülnie kellene, hogy a civileknek van saját „arcélük”. A Niedermüller Péter-féle kerületvezetéssel az egyesületnek vegyes a kapcsolata: próbáltak konstruktívnak lenni, de szerintük vannak ügyek, amikben a kerület „nem tudta felvenni a tempót”. Ezek miatt voltak súrlódásaik is az elmúlt években, több akciójuk gerillaként valósult meg. Abban bíznak, hogy a jövőben komolyan fogják őket venni, mert jelenleg nem ezt tapasztalják. Az országosan szervezett pártoktól függetlenül indulnak, és nem is terveznek együttműködni semelyik politikai párttal – jelentette ki akkor kérdésünkre Lajos Béla, ez azóta ezek szerint megváltozott.
Magyar Péter országjárása szerdai állomásán, Sümegen beszélt arról, hogy nemcsak az EP-választáson, de az önkormányzati választáson is el akarnak indulni, és fővárosi listát is fognak állítani. Azt mondta, már nincs elég idejük ahhoz, hogy saját főpolgármester-jelöltet indítsanak, listájuk viszont lesz, amihez legalább három fővárosi polgármesterjelöltre van szükségük, ezek szerint ez a feltétel most teljesült.
De ki ez a Lajos Béla, akiről Magyar Péter úgy gondolja, polgármesterjelöltjeként megjeleníti az ő és új pártja értékrendjét?
Zoom
Ne ítéljünk elsőre a kinézetéről...
Zoom
Inkább megnéztük, mit tudhatunk meg róla a Facebook-oldala alapján
Migrációpártiság: pipa
Zoom
Buzerancia: pipa
Zoom
Gender: pipa
Zoom
Az aradi születésű Lajos Béla románul hergelt a férfi és nő házasságán alapuló család fogalmának alkotmányba iktatásáról rendezett ottani népszavazás ellen
A zsidó érdekek feltétlen kiszolgálása az antiszemitizmus-ellenesség álcája alatt: pipa
Zoom
Ezt az alakot szeretné polgármesternek Magyar:
Zoom
Zoom
Zoom
És a végére lazításul néhány kép a "családi albumból":
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Frissítés: Hont: Magyarék még látszólag sem akarnak elhódítani kerületet a Fidesztől
Tehát a szekta nem indít egyetlen olyan helyen sem, ahol fideszes a polgármester, ergo még látszólag sem akarnak elhódítani kerületet a kormánypártoktól.
Nem indítanak továbbá olyan helyen sem, ahol minden mindegy lenne, mert amúgy is nyer a hivatalban lévő ellenzéki (XIII. kerület).
Indítanak viszont olyan helyeken, ahol erős Fidesz-jelölt van (a XVIII. és III. kerületben újraindul a városrész korábbi polgármestere, bár az utóbbi helyen még nem vette föl az ívet a szektás jelölt, amit én személy szerint bánnék, ha nem is venné föl végül, mivel Bús Balázs sokkal jobb polgármester volt, mint az utána jövő gányolás).
Rajthoz állnak továbbá ott, ahol már eleve elaprózott a baloldal, mert az összefogósokon kívül helyi egyesület, illetve a Kutya Párt is indul. (VII. és XI.).
Nekem ugyan mindegy, hogy a balos-libsi média és elemzővilág segítségével miként nyírják ki az állítólagos balos és libsi ellenzéket, de ez nem a lóláb, hanem maga a ló.
2. frissítés: "valamiért" Gyurcsányék is úgy érzékelik, hogy Magyarék az ellenzéki polgármesterek újraválasztását veszélyeztetik
A Demokratikus Koalíció (DK) petíciót indít, hogy senki se veszélyeztesse a Fideszt öt évvel ezelőtt legyőző ellenzéki polgármesterek újraválasztását - fogalmazott pénteki, online sajtótájékoztatóján a DK frakciószóvivője.
Kálmán Olga az MTI szerint arról beszélt, hogy Magyar Péter pártja több fővárosi kerületben is "ráindul" a "sikeres és népszerű összellenzéki" polgármesterekre.
A parlamenti képviselő azt mondta, hogy ezeket a hivatalban lévő polgármestereket egy most előkerülő, helyben ismeretlen jelölt nyilván nem tudja legyőzni, de ha megoszlanak az ellenzéki szavazatok, az veszélyeztetheti az újraválasztásukat.
3. frissítés: mégsem Magyarék jelöltjeként indul, de nem a fentiek miatt
Lajos neve mellett a Választás.hu-n csütörtökön este jelent meg, hogy váltott, vagyis visszalépett a Színes Erzsébetvárosért polgármesterjelöltjeként, és Magyar Péter Tisza Pártjával gyűjti az aláírásokat, pénteken kora délután azonban már azt közölte a Színes Erzsébetváros Facebook-oldalán, hogy mégis minden marad a régiben.
Zoom
– A Magyar Péter vezette Tisza Párttal közösen kezdtünk tervezni az elkövetkező hetekre. A folyamat során láttuk azt, hogy közösen erősebbek lehetünk, de azt is láttuk, hogy Erzsébetvárosban a Színes Erzsébetváros közössége nagyon erős civil identitással rendelkezik, ezért közösen azt érezzük és úgy látjuk, hogy a Színes Erzsébetváros június 9-én és az azt követő időszakban is önállóan kell kiálljon és dolgozzon azért, hogy Erzsébetváros fejlődő, élhető, zöld, a lakók igényeire odafigyelő kerület legyen. Ennek érdekében, a mai nappal megerősítem önálló indulásunkat az önkormányzati választásokon – írta Lajos, hozzátéve, hogy a Színes Erzsébetváros önálló polgármesterjelölttel és tíz egyéni körzetben civil jelöltekkel indul neki a választásnak.
A 24.hu információi szerint a gyors váltás mögött az áll, hogy
Lajos az LMP által indított Vitézy Dávidot támogatta a főpolgármester-jelöltek közül, ami nem aratott tetszést Magyaréknál.
Korábban írtuk: