Semmiképp sem szeretne már parlamenti képviselő lenni Wittner Mária a következő ciklusban; akkor sem, ha esetleg egy előre hozott választásokon a Fidesz győzne - ezt a Népszabóság érdeklődésére a fideszes képviselő erősítette meg, miután a Kuruc.info megírta alább linkelt cikkét.
- Semmi bajom a Fidesszel vagy Orbán Viktorral, de a képviselőség nem nekem való. A kommunistákból lett elegem, abból, hogy felelőtlenül nyomkodják a gombot, s kritikán aluli módszerekkel tudatosan teszik tönkre az országot. Az ellenzék helyzete pedig reménytelen, a másik oldal mindent leszavaz, mert az SZDSZ csak névlegesen lett ellenzéki. Sokszor nagyon nehéz megállni, hogy ne kiáltsak át az ülésteremben a másik oldalra. De igyekszem kulturáltan viselkedni, nem akarok a Fidesznek sem kellemetlenséget - magyarázta a Népszabadságnak döntését Wittner Mária.
Arra, hogy nem éppen az volt-e kellemetlen a Fidesz számára, hogy kiállt a Magyar Gárda mellett, sőt fel is szólalt a rendezvényein, azt válaszolta: soha senki nem tett neki szemrehányást a Fideszből emiatt, Orbán Viktor sem. - Nem vagyok párttag, én '56-os vagyok. S továbbra is küzdök az igazi rendszerváltásért, az élő '56-osokkal ugyanis senki sem törődik ebben az országban. Nekem egyébként semmi bajom sincs a Magyar Gárdával, hiszen a gárda nemzetben gondolkodik. Járom az országot, civil életet élek. A középtől jobbra mindenhová elmegyek, ha hívnak.
Wittner Mária közölte: már tavasszal nyilatkozott arról egy fideszes kérdőíven, hogy még egyszer nem akar képviselőjelölt lenni. Más párthoz sem csatlakozik.
Wittner Mária egyébként a róla szóló, Siklóssy Beatrix és Matúz Gábor által jegyzett dokumentumfilmben beszélt arról, hogy 2006. október 23. után érezte először: vissza kellene adnia a mandátumát.
(Népszabadság)