Surányi ködösít, nem fogalmaz egyértelműen a miniszterelnök-jelöltségével kapcsolatban, tán csak óvatosságból, hogy ne koppanjon akkorát, vagy már most elment a kedve tőle, hogy Viktor nem támogatja olyan határozottan, mint régen, a Jobbik pedig tüntetést szervez a villája elé. A Kuruc.info információja szerint a Jobbik félsikernek tartja a meghátrálást, de mindenképp megtartja a nyitótüntetést az előrehozott választások érdekében, akár más helyszínen. Mivel aznap este Vona Gábornak Sátoraljaújhelyen, Morvai Krisztinának pedig Kaposváron van kampányrendezvénye, későbbi időpont - legalábbis aznap - nem várható, de e két főszónok mellett más, párton kívüli felszólaló igen.


A volt jegybankelnök szerint a szerdai nyilatkozatából egyértelműen következik, hogy nem tekinthető kormányfő-jelöltnek - ezt Surányi György a baráti Népszabadságnak nyilatkozta Brüsszelben. Surányi rabbi csütörtök reggel ismét kifejtette: végtelenül megtisztelőnek és egyben súlyosan nyomasztónak tartja, hogy a neve egyáltalán szóba került miniszterelnök-jelöltként - olvasható a Szabad Nép oldalán.
Új választás nélkül, új keretek között a pártokhoz nem szorosan kötődő, noha tőlük nem szükségképpen egyenlő távolságra lévő válságkezelő kormány akkor lehet működőképes, ha bírja a parlamenti pártok eltérő hőfokú, de világos támogatását is - mondta Surányi.
(Híradó, Kuruc.info)