Ezt érdemli ez az aljas zsidó?
Az MTI információi szerint középszinten Mikszáth Kálmán egyik művének elemzése, Spiró György egy firkálmánya, Lázár Ervin egyik novellája, valamint Petőfi Sándor és Vörösmarty Mihály egy-egy versének összehasonlítása szerepelt a hétfőn kiosztott magyar nyelv és irodalom érettségi feladatok között.
A szövegalkotási feladatoknál a magyargyűlölő Spiró Györgynek az irodalomolvasás és az írás mai helyzetéről szóló véleménye mellett vagy ellen érvelhettek a diákok, vagy választhatták Lázár Ervin Csapda című novellájának értelmezését.
A feladatok között szerepelt sajtóinformációk szerint Petőfi Sándor Ivás közben és Vörösmarty Mihály Keserű pohár bordalának összehasonlító elemzése. A diákoknak emellett középszinten Mikszáth Kálmán Jókai Mór élete és kora című művéhez kapcsolódó szövegértési feladatot kellett megoldaniuk. Az oktatási tárca a feladatokról szóló tájékoztatást kora délutánra ígérte.
Mi addig is megosztjuk olvasóinkkal annak a zsidó Spiró Györgynek egy versét, aki érettségi tétel 2009 Magyar(?)országán.


Spiró György: Jönnek
Jönnek a dúlt-keblű mélymagyarok megint,
füzfapoéták, füzfarajongók, jönnek a szarból,
csönd van. Senki se pisszen. Alantról
kevéske hűlt költő csontujja int.
Ó, ha gyilkolni szabadna újra,
csámcsogva, hersegve szívnák a vért -
miért is? ki tudja. Trianonért? -
mered pár utcanév pici csontujja.
Ez olyan klima: itt folyton beborul,
ez rendben van, de szégyen, szégyen, szégyen,
hogy mindenki kussol, hogy mindenki fél,
és nekünk kell jönnünk, pár csenevésznek,
hogy bebizonyitsuk:
nemcsak a szemetek tudnak magyarul.
1984
Mozgó Világ (1987/4)
(Kuruc.info - MTI nyomán)

Kedves Kurucok!

Amikor hazajöttem az érettségiről, a híreket kezdtem olvasni oldalatokon. Az első, amit megláttam, a Spiróról szóló cikk volt.


Örömmel tudatom, hogy a diákok nagy része, legalábbis ott, ahova én járok, az érvelést választotta. Az érettségit követő beszélgetésekből kiderült, hogy a diákok 90%-a Spiró ellen érvelt, és igen keményen kifejtettük véleményünket az emberi hülyeség határtalanságáról.

Szóval örömmel tudatom, hogy az érettségizők nagy része az agymosó oktatás ellenére is tudta, hogyan reagáljon egy ilyen provokatív feladatra.
Tisztelettel jelentem, hogy az agymosó próbálkozások ellenére az érettségizők tudják, hol az igazság.
Egy érettségiző