Megtöltötték a község játszóterét a segíteni vágyó mulatozók, több mint hatszázan jöttek el, hogy támogassák a cigányok által brutálisan összevert és kirabolt Ilonka néni szerény házának újjáépítését.
"Szó nélkül nekem estek, összevertek, elvették minden pénzemet. Délelőtt tértem magamhoz a postás autó kürtjére, csupa vér volt mindenem" - mondta Ilonka néni nem sokkal a támadás után a Zalai Hírlapnak.
- Mikor elmeséltem Ilonka néninek a kórházban, hogy mi készül - meséli Tóth István polgármester -, az örökké zárkózott asszony teljesen elérzékenyült. Meghatódott az emberek szeretetétől. A korábban kezdett jótékonysági akcióban eddig 454 ezer forint gyűlt össze, nagyon sokan pedig a munkájukat ajánlották, a Magyar Gárda tagjai például egymillió forint értékben. Jelentkezett egy építőanyag-kereskedő is, aki féláron biztosítja a szükséges anyagot, amit ingyen házhoz szállít. A rendezvényhez pedig nagy segítséget kaptunk a környező önkormányzatoktól.
A polgármester úgy tudja, a 84 éves Hancz Ilona e hét végén hazatér a kórházból, s bár a tél közepén megrongálódott háza addig nem épül újjá, a több mint három és fél órás koncert bevételéből és az április közepén indult gyűjtésből származó pénzből hamarosan megkezdődhetnek a munkálatok.
(Zalai Hírlap, Kuruc.info)
Kapcsolódó: