Medgyessy Péter volt miniszterelnök és közszolgálati idióta szerint már az első fillértől kellene vagyonadót fizettetni - olvasható a szombati, cionista Népszarvában.
A politikus a tervezett szabályokról azt mondta: "így annyi kivétel lesz, hogy megjósolom, mindenki ki fog alóla bújni, nagyon kevesen fogják azt megfizetni". Ő már csak tudja, érdekes lenne az adóbevallását megvizsgálni. Medgyessy Péter a személyi jövedelemadóból levonhatóvá tenné a vagyonadót. Véleménye szerint így tényleg érvényesülne, hogy az alacsony jövedelmű, kis értékű ingatlannal rendelkezők keveset vagy alig fizetnének, viszont nem tudnának kibújni a fizetés alól a nagy jövedelmű, vagyonos emberek.
"Ez nem lesz hatékony. Ezzel a javaslatcsomaggal meg lehet nyerni az adószépségversenyt" - idézte a lap Medgyessy Pétert, aki újabb fogalommal gazdagította nyelvünket: „adószépségverseny”.
A legjobb megoldásról, nevezetesen az adónemek 70%-nak megszüntetéséről, a személyi jövedelemadó egykulcsossá tételéről és annak csökkentéséről nem beszélt a magyar politika bohóca, de talán jobb is. Esetleg újabb szófordulatokkal gazdagodnánk...
(Népszarva korrigálva)