Nemsokkal letartóztatása és elhurcolása előtt a következő közleményt juttatta el szerkesztőségünkbe Vona Gábor, a Jobbik elnöke.
A Jobbik Magyarországért Mozgalom július 11-én, szombaton 17 órára a budapesti Szabadság térre tüntetést szervez, tiltakozásul a Gárda elleni atrocitások, különösen a mai napon történtek miatt. A demonstráción ismertetjük, hogy a Gárda megmentésének ügyében milyen konkrét lépéseket fogunk tenni.

Az elmúlt hetekben egyértelművé vált, hogy a június 7-ei választási eredményektől megrémült hatalom a nemzeti tábor szétverésére, a Gárda felszámolására és végső célként a Jobbik politikai működésének ellehetetlenítésére készül. Az eddigi, általában burkolt támadásokat most felváltották a nyílt és brutális politikai leszámolások. Az ország jelenlegi kormányzóiból előbújt a bolsevik állat. A balliberális hatalom – a parlamenti ellenzék hallgatása mellett – utolsó rohamra indul, hogy megakadályozza programunkat: Magyarország visszaadását a magyaroknak. Ismerjük céljukat, de nem fogunk meghátrálni.

Meg fogjuk védeni a nemzeti tábort a szétveréstől és a gárdistává esküdött magyar állampolgárokat a hatalmi terrortól. Nem engedjük, hogy a két éves működése során semmilyen törvényt nem sértő gárdistákat, valamint a több százezer ember szavazatával legitimált Jobbikot egy bukás felé robogó vonat, az MSZP és egy megsemmisült nemzetáruló csürhe, az SZDSZ megfélemlítse és ellehetetlenítse. Elvárjuk Orbán Viktor és a Fidesz megnyilatkozását is a kialakult helyzetről. A tüntetésre nemzetközi megfigyelőket hívunk.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke