Találkozót szerveznek szombaton az MDF-ből közelmúltban kizárt politikusok a fórum alapértékeinek továbbviteléről - mondta az egyik szervező, Hock Zoltán a csütörtöki Magyar Nemzetnek. Eközben egy másik kizárt csoport is megbeszélést tervez, de külön.
"A fő téma az lesz, hogyan tovább. Én sem tudom, ki milyen elképzeléssel fog érkezni, és végképp nincs még fogalmam arról, milyen megállapodásra fogunk jutni" - mondta Hock Zoltán. A politikus hozzátette: az eszmecserén nagyjából harmincan vesznek majd részt, köztük Almássy Kornél is.
A lap információi szerint egy másik - a pártból korábban kizárt vagy kilépett képviselőkből álló - egykori MDF-es csoport is megbeszélést szervez, de ők nem csatlakoznak a Hock-Almássy-kezdeményezéshez. A második találkozót szervező Székelyhidi Ágoston egykori országos választmányi elnök a napilapnak azt mondta: nem látja értelmét, hogy "összeboruljanak azokkal az emberekkel, akik egészen 2009-ig adminisztráltak a Dávid Ibolya nevével fémjelzett politika mellett, és részt vettek a régi MDF-esek kizárásában".
(HírExtra / MTI)