A Magyar Gárda melletti tüntetést megelőzően meg kívánják koszorúzni a szovjet megszállók Szabadság téri emlékművét a magunkat antifasisztának nevező magyarellenesek. "Természetesen bejelentett, biztosított rendezvényről van szó, így atrocitásoktól sem kell tartanunk!" - bátorítják öregecskedő híveiket, a Kuruc.info pedig felhívja a magunkfajták figyelmét  a gyülekezési jogról szóló törvény 2. §-ára, mely szerint a rendezvényeken "a résztvevők véleményüket szabadon kinyilváníthatják", így tehát bárki ellenvéleményt is megfogalmazhat.
"Mindannyian Gárdisták vagyunk!" Ez áll a Jobbik felhívásában. Sajnos nem is hazudnak nagyot, hiszen jelen helyzetben "cinkos, aki néma". Ha nem állunk ki, nyugodtan állíthatják, hogy csupán a karhatalom és egy népmozgalom küzdelméről van szó. Ezekben az időkben szükség van arra, hogy hitet tegyünk. A demokrácia, az élhető Magyarország mellett.
A Demokratikus Hálózat ezért csatlakozik a MEASZ - Összefogás a Demokráciáért felhívásához. Az antifasiszta szervezet 2009. július 11-én 11.00 órára a Szabadság térre hív minket, hogy egy szimbolikus tettel felemeljük a szavunk az embertelen eszmék és a történelemhamisítás ellen.
A Jobbik a Szabadság téri emlékművet mint a kommunizmus emlékművét jelöli meg. Arcpirító a hazugság, mert ott hősi halált katonáknak van emlékműve. Nem nézhetjük tétlenül, hogy a magyar szabadságért életüket áldozó emberek emlékét fasisztoid karrieristák szabadon gyalázzák! Ezért megyünk ki az emlékműhöz, és helyezünk el virágot a kordonnal körülzárt talapzathoz. Látniuk kell a pár órával utánunk érkező gyűlöletkeltőknek, hogy igenis vannak még az országban, akik számára nem a nyilasok, a gyilkosok, a gestapósok a hősök, hanem azok, akik megszabadítottak minket ettől a söpredéktől.
A történész Vonát napjainkban az élet vizsgáztatja, és csúfos bukásra áll, mert minél több lesz az ilyen történelemhamisító hazugság, annál kevésbé fogják komolyan venni.
Kérünk tehát mindenkit, hogy jöjjön, hozzon magával virágot és barátokat! Természtesen bejelentett, biztosított rendezvényről van szó, így atrocitásoktól sem kell tartanunk!
Alább a MEASZ - Összefogás a Demokráciáért felhívása!
Üdvözlettel,
Galba-Deák Ádám
elnök
[demokratikus hálózat]
Meghívó virágelhelyezésre a Szabadság téri antifasiszta emlékműhöz
A MEASZ - Összefogás a Demokráciáért 2009. július 11-én 11 órai kezdettel a Budapest, V. kerület, Szabadság téren lévő antifasiszta (köznyelven a szovjet) emlékműnél virágelhelyezést szervez "Fogjunk össze az új nyilasok ellen!" címmel. Kérjük mindazokat a honfitársainkat, akik ki akarják fejezni tiltakozásukat a SZÉLSŐJOBBIK térnyerésével szemben, hozzanak egy-egy szál virágot, s helyezzék el az emlékművön!
A tervezett program: 11 órától megnyitó (Hanti Vilmos, a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége elnöke), virágelhelyezés. Minden humanistát, demokratát vár a MEASZ elnöksége!
(demokratikus.hu)