A Jobbik elképesztőnek és demokráciaellenesnek tartja Bárándy Péter ex-miniszter nyilatkozatát, miszerint megfontolás tárgyává tenné a 15%-os párt feloszlatását.
A Jobbiknak már hónapok óta tudomása van olyan balliberális forgatókönyvekről, amelyek a nemzeti radikalizmus erősödését úgy akarják megakadályozni, hogy a Magyar Gárda Egyesület után a rend pártjának megszüntetésével próbálkoznának.
A Jobbik vezetősége tisztában van vele, hogy ez nem Bárándy Péter magánvéleménye, hanem egy hosszú ideje előkészített támadássorozat első lépése a Népszabadságban, amelynek még a felmerülése is a legsötétebb, ötvenes éveket idézi. Nem lehet véletlen, hogy ezt a hálátlan szerepet egy olyan emberre osztották ki, aki családi örökségként szívta magába a kommunizmus embertelen, diktatórikus módszereit, hiszen a volt miniszter apja Bárándy György, a Katonapolitikai Osztály, az ÁVH és a III/III-as ügyosztály munkatársa volt; rokont, barátot, munkatársat besúgva. Az alma nem esett messze a fájától.
A Jobbik Magyarországért Mozgalom eddig is a magyar alkotmányosság talaján állt és politizált, a következő parlamenti választásra pedig országos listát fog állítani.
Szabó Gábor,
a Jobbik országos választmányi elnöke