Az MTI híréből ez a leglényegesebb részlet: "A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) vállalja, hogy a témában szombaton és vasárnap megnyilatkozó országgyűlési képviselők személyesen is meggyőződhetnek a tájékoztatás hitelességét alátámasztó körülményekről és adatokról, a Központi Nyomozó Főügyészség pedig közölte: ezt a felvételt nem kívánja semmilyen módon bizonyítékként az ügyben felhasználni."
Igen, most azzal próbálják csitítani a botrányt, hogy mindegy, mit mutatunk be, az lehet illusztráció is (de Draskovics a videóról azt állította, hogy ott terroristák robbantottak, akik a Magyarok Nyilaihoz tartoznak - vagy ez lenne az "illusztráció"?), bizonyítékként nem kívánjuk felhasználni az említett felvételt, ezért nem is kell foglalkozni az egésszel...
A botrányt kirobbantó cikkünkben már az elején leírtuk: "A bebörtönzött hazafiak ellen, úgy tűnik, nincs bizonyíték, csak próbálkoznak. Kérdés, mekkora botrány lett volna belőle, ha a bírósági eljárásban felhasználják ezt a videót, elítélik a jelenleg is előzetesben lévő hazafiakat, aztán utólag derül ki, hogy a bizonyíték nem valódi... De mi nem várhatunk eddig."
Magyari Gábor - Kuruc.info