Konyhaablakot vittek magukkal az egyik hiteltartozás miatt eladósodott családtól a behajtók, a nyugdíjas korú házaspár azóta fóliával védi magát a hidegtől. 
Marika a Szent Borbála-kórház osztályvezető főnővére, férje nyugdíj mellett biztonsági őrként dolgozik. 2006-ban 3,9 millió forintnyi, svájci frank alapú hitelt vettek fel, emellett kezességet vállaltak egy ismerősüknek, aki nem tudta fizetni a tartozását. Mivel az ő törlesztését is a család jövedelméből vonta le a bank, nem tudták elkerülni a végrehajtást. Az 56 négyzetméteres lakást 2,8 millió forintért voltak kénytelenek eladni egy ingatlanforgalmazó cégnek, amely a szerződésükkel ellentétben már bérlőként sem akarja őket megtűrni. Néhány napja a behajtó cég emberei elvitték a lakásból a konyhaablakot.
Viszik a bejárati ajtót is
Legközelebb már visszük a bejárati ajtót, és ideköltöztetünk valakit a másik szobába, aztán majd osztozhatnak a fürdőn, meg az összes többi helyiségen – az idős férfi elmondása szerint ezekkel a szavakkal fenyegették meg őket a behajtók.
(HírTV)