Észérvek helyett olcsó és veszélyes félelemkeltésre játszanak Morvaiék, a Jobbik szégyent hoz Magyarországra és a nemzet minden polgárára - áll az MDF közleményében.
Az MDF közleménye szerint a Jobbik kampánynyitó eseményt tartott Sajóbábonyban: bemutatta, mire lehet számítani tőle a következő hónapokban. "A sajóbábonyi rendbontásért egyértelműen a Jobbikot terheli a legnagyobb felelősség. A szélsőséges párt folyamatosan muníciót gyűjt a romák ellen: betyáregyleteket toboroz a megfélemlítésükre, gyűlöletre, kirekesztésre uszítja a lakosságot. Elfogadhatatlan, hogy a Jobbik cigányterrorról beszél, elfogadhatatlan, hogy kihasználja és erősíti is a romaellenes hangulatot" - hazudoznak.
Az MDF azt gondolja, hogy a szombati rendezvényen "elindult a szélsőséges párt kampánya". Ez a létező legolcsóbb választási kampány: a megoldáskeresés helyett a félelemkeltésre és a jogállamiság elleni harcra épül.
"Nem tehetjük meg, hogy nem veszünk tudomást a Jobbik létezéséről, hiszen Magyarország egy része hisz ennek a szalonképtelen, olcsó pártnak. El kell mondanunk nekik, hogy a Jobbik becsapja őket" - áll a közleményben.
"Azt a Morvai Krisztinát, akit a demokratikus világsajtó 'újfasisztának' nevez, s akit szalonképtelensége miatt legutóbb egy londoni konferencia meghívottjai közül is töröltek. A Jobbik e hétvégén többszörösen bizonyította: szégyent hoznak Magyarországra, s szégyent hoznak minden magyar állampolgárra" - zárul Bokros pártjának közleménye.
(Hírszerző nyomán)