A karácsonyváró adventi időszakban ismét keresztet állít a Jobbik Magyarországért Mozgalom a XI. kerületi Móricz Zsigmond körtéren is, hogy felhívja az emberek figyelmét a bevásárlási lázban az ünnep valódi értelmére. A kereszténység elsőszámú jelképének hetedik alkalommal történő, ünnepélyes felállítására advent első vasárnapjának előestéjén, november 28-án (szombat) 16 órától kerül sor.

Az újbudai ceremónia szervezője hagyományosan Musits Antal helyi katolikus é. esperes. A keresztet Brückner Ákos Előd illetékes plébános szenteli fel, református részről Csuka Tamás püspök mond beszédet. (Ő az a nyugalmazott protestáns tábori püspök, dandártábornok, akit meghurcoltak egyházán belül is, miután a Magyar Gárda megalakulásakor a Várban megáldotta a mozgalom zászlaját. Most tehát mellette is kiállhatunk, ha sokan megyünk el a Móricz Zsigmond körtérre (7-es busz vonala), mely a múltkori Horthy-felvonulás ávós jogtiprásának is a helyszíne – a szerk.) Felszólal Ungváry Zsolt újságíró, énekel: Dévai Nagy Kamilla. A Keresztény Úriemberek Társasága forró, rumos teával várja a magunkfajtákat. Várjuk Önt is, és ha tud, hozzon egy kis süteményt, illetve egy gyertyát vagy mécsest! - áll a jobbikos szervezők felhívásában.
Az adventi keresztállítás az utóbbi években hazafias misszióvá is kiteljesült, hiszen újabban a Jobbik kettős keresztet állít, mely nemzeti jelképünk is.
Az újabb adventi gyertyák közös, imádságos meggyújtására szombatonként 16 órától kerül sor.
(Kuruc.info)