A Magyarok Világszövetsége, a Jobbik Magyarországért Mozgalom, az Új Magyar Gárda, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, a Történelmi Vitézi Rend, a Városi Nemzeti Szövetség, a Trianon Társaság, a Kárpát-Haza Nemzetőrség, a Gój Motorosok, a Torgyán-Kisgazda-Koalíció emlékező nagygyűlésre hívja mindazokat, akiknek fontos a magyar nemzet egysége, és akik 2004. december 5-én igennel szavaztak, és ha lenne egy második népszavazás, igennel szavaznának.
Frissítés: Az Összefogás a Fennmaradásért Mozgalom és a Magyarországi Rendszerváltók Országos Szövetsége (MAREVOSZ) is csatlakozott a december 5-én, 15 órakor, a Kossuth téren sorra kerülő emlékező nagygyűlésen.
Időpont és helyszín: 2009. december 5., 15 órakor a Kossuth téren
A rendezvény szónokai: Dobos Attila, Hegedűs Loránt, Kiss Róbert, Patrubány Miklós, Pápai Szabó György, Rácz Sándor, Toroczkai László.
A kezdeményezők várják további hazafias szervezetek csatlakozását.
(A kezdeményezők nevében Patrubány Miklós levélben hívta meg Orbán Viktort és Duray Miklóst, akik öt évvel korábban támogatták a népszavazási igeneket, bejelentve: „Jóllehet sok minden elválaszt minket, úgy gondolom, hogy a magyar nemzeti egység ezen sarkalatos napjának évfordulóján legalább 1-2 óra erejéig félre kell tudnunk tenni azt, ami bennünket elválaszt, hogyha felelősségteljesen viszonyulunk a magyar jövőhöz.” A kezdeményezők közül többen kifogásolták az említettek meghívását. Végül, senkinek sem okozva meglepetést, mindketten – egyéb elfoglaltságra hivatkozva – elutasították a meghívást.)
Budapest, 2009. november 27.
MVSZ Sajtószolgálat