Legalább hatvan napig tarthatják megfigyelés alatt a fővárosi Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) a pécsi egyetemi lövöldözőt - tájékoztatta Bencze József országos rendőrfőkapitány az MTI-t pénteken Pécsett.
A megfigyelés végén adható majd ki írásos szakvélemény a 23 éves lövöldözőről, s ekkor derül ki, hogy a fiatalember visszahelyezhető-e a fogdába - jelentette ki Bencze József.
Hozzátette: mindez nem hátráltatja a nyomozást, hiszen a helyszínen hagyott nyomok vizsgálata és egyes szakértői kérdések megválaszolása ettől függetlenül is elvégezhető. A rendőr altábornagy nem kívánta kommentálni azt a véleményt, miszerint a gyanúsított látens skizofrén lenne. Úgy vélte: felelőtlenség lenne pár nap alatt végleges következtetést levonni a fiú állapotával kapcsolatosan.
Visegrády Zoltán, a lövöldöző fiatalember ügyvédje az MTI-vel korábban azt közölte: védence nincs abban az állapotban, hogy vallomást tegyen, de valószínűsítette, hogy az még e héten megtörténik. Az ügyvéd hozzátette: amit védence neki a bűncselekményről, annak indítékáról elmondott, ügyvédi titok.
(MTI)