Meg kell állapítanunk, hogy a Soros által (is) kitartott, hazaáruló SZDSZ-politikus, Népszabadság-újságíró, a zámolyi gyilkosok istápolója, Hell István, teljesen megőrült.

Szerinte – lásd az alább idézett cikkének már a címe is – már a folyók is rászísták, mert csakazértis szegínromákokat öntik el. Hell István, természetesen, azt nem kérdezi meg (miért?), hogy mindennek nem az-e az oka, hogy cigányaink előszeretettel lopják az árvízvédelmi berendezéseket. Ezzel kapcsolatban a legutolsó cikk + jegyzet ITT van.
Vajon még mi lesz "rasszista"? A szél, mert befúj a putri ablakának helyén, a hideg, a Nap, a Hold,  a kő, amibe belebotlik egy purgyé?

A cikk (eredeti, kommentárokkal, ITT):

Rasszista folyó-e az Ipoly?

A karácsonyi felmelegedés és a hirtelen hóolvadás hatalmas víztömeget hozott magával: az észak-nógrádi, Ipoly-menti falvak alacsonyan fekvő utcáit és házait elérte az ár.

Egy rövid szünet után 29-ről 30-ra ismét esett a hó, most ismét felmelegedés és olvadás várható. A veszélyeztetett családok fele-kétharmada cigány - hiszen általában ők laknak a mélyebben fekvő településrészken (sic!)...