Gyurbán
OV érzi, hogy a Jobbik nagyon tör előre, Vonáék aktívan kampányolnak, ezért most már nem pusztán kódolt üzenetekben próbálja lebeszélni a rájuk való voksolásról bizonytalan híveit, hanem egyértelműen foglal állást a kérdésben a Vezénylő Tábornok úr a nemzeti radikálisok ellen.
Az EP-választásokig az egy a tábor, egy a zászló és az elveszett szavazat rájuk voksolni, úgysem jutnak be című örökzöld slágereket zengte a Fidesz. Mindkettő összeomlott, a Jobbik közel 15%-ot ért el az EP-választások idején, most biztosan bejutó helyen van, az MSZP-t szorongatja. A Fidesz pedig nyilvánvalóan nem tudja lefedni a különböző szavazói rétegeket: az MSZP az elmúlt évek során nem törekedett a kisebb pártok, pl. SZDSZ letörésére, így sikerült kormányozniuk hosszú ideig. A Fidesz ezzel szemben eltiporta a kisebb pártokat és egyedül mindig kevésnek bizonyult.
Most fideszék azzal kezdenek riogatni, hogy nem lesz meg a kétharmad, nem lesznek változások - ez hülyeség, egyrészt túl jól állnak, ha nem csinálnak semmit, akkor is hülyére nyerik magukat, másrészt Vona Gábor is megmondta: ami a nemzet érdekét szolgálja, azt meg fogják szavazni. Tehát ha felelősségrevonásról, elszámoltatásról lesz szó, a Jobbik partner lesz az ügyben, akárcsak a kettős állampolgárság esetében. Sok fideszes szavaz majd a Jobbikra, ez nem kérdés, sokan úgy gondolják, hogy jó, ha van a Fidesztől jobbrább álló párt, aki azért a körmükre néz, nem engedi elszemtelenedni őket, az Árpád-sávosok nyomása miatt pedig radikálisabb változások lesznek kikényszeríthetők. Sokan pedig egyéniben a Fideszre, listán a Jobbikra szavaznának. Orbán most ezeket az embereket próbálja lebeszélni erről.
A Fidesz elnöke hétfőn a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában óva intette a Fidesszel szimpatizáló választókat szavazatuk megosztásától (egyéniben fideszes jelöltre, listán a Jobbikra), szerinte ugyanis annak az lenne a vége, hogy nem lenne olyan különbségű jobboldali fölény, amellyel a változásokat végre lehetne hajtani. "Mit tud elintézni egy olyan párt, amely legjobb esetben 10 vagy 15 százaléknyi támogatást tud összegyűjteni?" - tette fel a kérdést a radikális jobboldalra utalva a pártelnök, aki szerint a Jobbikra szavazni "egy elvesztegetett voks". Arra a kérdésre, hogy kívülről sem fogják-e elfogadni a radikális jobboldal támogató szavazatait például kétharmados törvények megszavazása esetében, úgy reagált, "sem az MSZP-vel, sem a Jobbikkal nem fogunk együttműködni". Az, hogy bizonyos ügyekben az MSZP vagy a Jobbik így vagy úgy szavaz, az ő dolguk - tette hozzá. Tehát jó nagy hülyeséget beszélt megint, súlyos ellentmondásba keveredett. Azt állítja ugyanis, hogy nem lehet változásokat végrehajtani, ha a Jobbik megerősödik, pedig a Jobbik támogatni fogja ezen törekvéseiket, meg lesz a többség ezekben a javaslatokban és ezt OV is tudja, tehát hazudik. Elkezdődött a választók hülyítése.
Orbán Viktor kérdésre azt mondta, lényegében egyetért azzal a kormányállásponttal, amely szerint a jelenlegi nyugdíjrendszer fenntartható, nincs szükség drasztikus beavatkozásra. Nem szükséges más modellekre áttérni, a mostani szisztémával el lehet menni még körülbelül 30 évig - jegyezte meg. "Tehát fenn akarják tartani azt a rendszert, hogy a központi költségvetés rendre, évről évre kiegészíti a nyugdíjkasszát?" - hangzott el a kérdés, amelyre a pártelnök közölte: "nem tudunk mit csinálni". Vagy nem akarnak.
Arra a kérdésre, hogy alkalmatlan pedagógusokat el lehet-e bocsátani, a Fidesz elnöke úgy válaszolt: "az minden szakmában úgy van, hogy (...) az alkalmatlanokat el szokták bocsátani". Kérdésre megjegyezte, Sió Lászlónak, a Fidesz oktatási kabinetje vezetőjének ügyét nem követte. Hangsúlyozta ugyanakkor, úgy nem lehet embereket kitenni az utcára, hogy esélyt sem kapnak arra, hogy máshol, ahol meg tudnának felelni, ne jussanak munkához. Az oktatásról szólva kifejtette még: növelnék, akár meg is kétszereznék a mérnöki irányultságú képzés arányát az egyetemeken, és teljesen átalakítanák a szakképzés rendszerét.
A párt programjával kapcsolatban a Fidesz elnöke azt mondta, minden komoly parlamenti párt rendelkezik programmal. A Fidesznek is van egészen konkrét programja: megvan egyrészt az Erős Magyarország 2007-ből, másrészt a pénteki országértékelő beszédből is kirajzolódik, mit szeretne tenni a Fidesz, ha kormányra kerül. Azt pedig mindenki elismeri, hogy az országértékelő beszéde egy nagy maszlag volt, semmiről nem szólt, minden konkrétumot nélkülözött. A Fidesz nem tett le programot az asztalra, így nem tudjuk, mire készülnek.
Orbán Viktor szólt arról is, hogy szerinte az elszámoltatások meg fogják tizedelni a szocialistákat, "hiszen láthatóan az ő érdekkörükből kerülnek ki azok, akik visszaéltek a hatalommal az elmúlt néhány évben" - ezt pedig a Jobbik is szorgalmazza és támogatja, tesszük hozzá mi.
Emlékezetes, hogy Orbán Viktor a zsidó Hegedűs Zsuzsát nevezné ki kormányában szociális miniszternek, aki megerősíti nézetünket: az MSZP és a Fidesz nem sokban különbözik. Az alábbi videóból kiderül, hogy teljesen mindegy, kire szavazunk, csak a Jobbikra tilos. Vajon miért?
 
 
 
 
(HVG nyomán S. Tibor - Kuruc.info)