Az MSZP egyik óbudai elnökségi tagjának is kitalicskáztak néhány milliót a BKV-ból. A közlekedési társaság jelenlegi vezetése pénteken tett feljelentést a rendőrségen a többi közt amiatt a három évvel ezelőtti megbízási szerződés miatt is, amelyet a BKV kommunikációs igazgatósága kötött az Európa Szolgáltató Közhasznú Kft.-vel.
Az óbudai székhelyű cég ügyvezető igazgatója Hrabetz Györgyi, aki a III. kerületi MSZP szervezetében elnökségi tag, az óbudai önkormányzatban pedig a kisebbségi bizottság külsős tagja.

A szocialista pártba csak 2002-ben lépett be, de legutóbb már kongresszusi küldött volt. Cége, az Európa Szolgáltató Közhasznú Kft. 11 millió 220 ezer forintot kapott egy sajtópályázat lebonyolítására.
A Hír Televíziónak pénteken azt mondta, a szerződést Zelenák Tibor kommunikációs főosztályvezetővel egyeztették, aki a BKV-s ügyben jelenleg is előzetes letartóztatásban van hűtlen kezelés gyanújával.
- Felháborítónak tartjuk, hogy feljelentést tett a BKV ebben az ügyben. A cégünk szerződésben vállalt kötelezettségeit teljesítette, és ez alapján mindenben állunk a vizsgálat elé. Egyébként a BKV-val szembeni jogi lépéseken az ügyvédek dolgoznak - nyilatkozta a HírTV-nek Hrabetz Györgyi.
(HírTV)