A közéletben való aktívabb részvételre kéri a fiatalokat a következő Országgyűlés jobbikos korjegyzői által megfogalmazott, Foglaljuk vissza a hazánkat! című kiáltvány.
A fiatalságnak nem hibája, hanem kötelessége a korlátok feszegetése, az új utak keresése, hiszen a világot is ez viszi előre - idézte a kiáltványból Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője.
"Persze nem mindegy, miként lázadunk és minek a korlátait feszegetjük: az ostobaságét, avagy a tudományét; az önzését vagy az összetartásét; az anarchiáét vagy a rendét; a hazaárulásét vagy a hazaszeretetét" - fejtette ki a leendő parlament legfiatalabb képviselője.
A kiáltvány megfogalmazói szerint az elmúlt húsz év kilátástalanságot, reményvesztettséget hozott a magyar fiataloknak. A szülőföldön maradás pedig már nem csak a kilencven éve elszakított magyarságnak maradt kihívás Gyurcsány Ferenc hazug kormányfő el lehet menni Magyarországról! kijelentése miatt - fűzik hozzá.
A Jobbik fiatal politikusai szerint azonban most a gyökeres változás lehetősége kecsegtet. "Visszafoglalhatjuk a hazánkat, hogy a (fiatalok) ne más országokban keressék a boldogulás lehetőségét, hanem tervezett, népes családjaikkal belakhassák a Kárpát-medencét" - olvasható a dokumentumban.
A kiáltvány megfogalmazói ehhez a nemzet fiataljainak segítségét kérik, akiknek szerintük nem csak várniuk kell a változást, hanem "tudniuk kell: hazájukat szeretni és szolgálni nem egyoldalú kötelesség, hiszen a haza is szereti, élteti őket".
A dokumentum aláírói között található az 1987. március 5-én született Dúró Dóra, az 1986. november 3-án született Farkas Gergely, a Jobbik országos választmányának alelnöke, valamint az 1986. március 17-én született Samu Tamás Gergő, a Jobbik Békés megyei elnöke és az 1985. december 1-jén született Bana Tibor, a Jobbik Vas megyei elnöke.
(MTI)
A kiáltvány szövege:
Foglaljuk vissza a hazánkat!

Az Országgyűlés korjegyzőinek kiáltványa a magyar ifjúsághoz
Az elmúlt húsz év kilátástalanságot, reményvesztettséget jelentett a magyar fiatalok számára. A politikusok nem tudatosították, hogy az ifjúságnak mennyire meghatározó szerepe lehet hazánk sorsának formálásában. Sőt a hazug kormányfő útmutatása az volt a reményvesztett honfitársainknak: „El lehet menni Magyarországról”. A fiatalok jelentős része ma már nem énekli, legfeljebb hallgatja a Szózatot, és nem veszi komolyan sorait, melyek pedig aktuálisabbak, mint valaha. A szülőföldön maradás már nem csak a 90 éve elszakított magyarságnak kihívás.
A szebb jövő érdekében elődeinkre, a márciusi ifjakra és a pesti srácokra emlékeztetünk. Az ő példájuk bebizonyította: az ifjúságnak kiemelt történelmi szerepe van. Most újabb fordulóponthoz érkeztünk, a gyökeres változás lehetősége kecsegtet: visszafoglalhatjuk hazánkat, új otthont teremthetünk fiataljainknak, hogy ne más országokban keressék a boldogulás lehetőségét, hanem tervezett, népes családjaikkal belakhassák a Kárpát-medencét. Mi, az Országgyűlés korjegyzői ennek fokozottabb támogatása érdekében is kérjük az ifjúságot a közéletben való aktív részvételre. A fiataloknak tudniuk kell: hazájukat szeretni és szolgálni nem egyoldalú kötelesség, hiszen a haza is szereti, élteti őket.
Meg kell becsülni az ifjúságot, hiszen rájuk lehet építeni a magyar jövőt. A nemzetét, nemcsak az országét. A fiatalságnak ugyanis nem hibája, hanem kötelessége a korlátok feszegetése, az új utak keresése, hiszen ez viszi előre a világot. Persze nem mindegy, miként lázadunk és minek a korlátait feszegetjük: az ostobaságét-e, avagy a tudományét; az önzését vagy az összetartásét; az anarchiáét vagy a rendét; a hazaárulásét vagy a hazaszeretetét. Legfiatalabb képviselőkként nem feledkezhetünk el az ifjúság felelősségéről sem, hiszen rajtuk múlik, megtartjuk-e csodálatos anyanyelvünket, kultúránkat, szülőföldünket és természeti kincseinket.
Tamási Áron szállóigévé vált gondolatainak szellemében fogunk az Országgyűlésben minden magyar fiatalt képviselni: „Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne.” Mindent meg fogunk tenni azért, hogy visszaszerezzük a magyar ifjúság elrabolt hazáját és jövőjét. De ehhez a nemzet fiataljait is segítségül hívjuk: ne csak várják a változást, tegyünk együtt a szebb jövőért!
Budapest, 2010. május 10.
Dúró Dóra, Farkas Gergely, Samu Tamás Gergő, Bana Tibor
az Országgyűlés korjegyzői