A kilakoltatás végén, mielőtt az egész nap helytálló hazafiak elindultak volna a helyszínről, hogy megoldást találjanak a család számára, megjelent Soltész Miklós szociális ügyekért felelős államtitkár és Németh Zoltán, Budafok-Tétény fideszes országgyűlési képviselője, akik meghallgatták mind a kilakoltatott család tagjait, mind pedig a jobbikos képviselőket, hogy közösen keressenek kiutat a nehéz helyzetből.


Dr. Gyüre Csaba, aki egyébként a család ügyvédjének távolléte miatt a bajbajutottak jogi képviseletét is ellátta, a továbbiakban is egyeztet majd a szociális ügyekért felelős államtitkárral. A kilakoltatottak addig ifj. Hegedűs Lorántné és családja budakeszi házában lakhatnak majd.
Szabó Gábor, a Jobbik frakcióvezető-helyettese köszöni mindazon gárdistáknak, országgyűlési képviselőknek és civileknek a segítségét, akik a kora reggeltől az esti órákig étlen-szomjan helytálltak.
A Jobbik parlamenti frakciójából a következő derék képviselők voltak jelen és küzdöttek a család otthonáért: Sneider Tamás, Baráth Zsolt, Vágó Sebestyén (ellenük indult szabálysértési eljárás, mert feltartóztatták a magyar család kisemmizésében segédkező rendőrdroidokat), Szilágyi György, Schön Péter, Szabó Gábor, Korondi Miklós, Kiss Sándor, dr. Gyüre Csaba, dr. Lenhardt Balázs, Magyar Zoltán, Zsiga Kárpát Dániel, Volner János, Bertha Szilvia, Samu Tamás Gergő, Bana Tibor, Mirkóczki Ádám és dr. Staudt Gábor.

A budafoki család kilakoltatója

Zsuppán Zoltán képei








Korábban írtuk: Exkluzív információk:
Szabó Gábor, Szilágyi György és Gyüre Csaba hosszasan tárgyalt az új tulajdonossal (Sudár), aki a kérések ellenére sem egyezett bele, hogy a kiszolgáltatott család még 30 napig maradhasson otthonában, és teljesen érzéketlen maradt a fedél nélkül maradt gyerekek iránt is. Szinte minden holmijuk a házban maradt, csupán a gyerekek pár fontos használati tárgyát tudták elhozni. A házat lelakatolták és lepecsételték.
Gyüre Csaba felhívta a bíróságot, hogy az ügyben folyó büntető és peres eljárásokról érdeklődjön, de azok megtagadták a képviselő tájékoztatását.
A Kuruc.info úgy tudja, hogy a telekre, amelyen csak a kilakoltatott család háza áll, lakópark építését tervezik. Feltételezhető, hogy a projekt egyik strómanja Sudár Zoltán, aki utcára tetette az ötgyermekes családot.
A Jobbik helyszínen lévő képviselői 100 ezer forintot adtak át a bajbajutottaknak. Meg nem erősített információk szerint ifj. Hegedűs Lórántné jobbikos országgyűlési képviselő egy lakás használatát ajánlotta fel a kétségbeesett családnak.
(Tudósítónktól)
Korábban írtuk: A család 30 nap haladékot kapott ingóságaik elszállítására. A csepeli jobbikosok pedig felajánlottak egy teherautót szükség esetére.
Vége a szörnyű procedúrának. Szabó Gábor, a jobbik pártigazgatója a Barikádnak elmondta, hogy a hatályos jogszabályok alapján kellett a végrehajtóknak eljárni, a Jobbik pedig sajnos nem tudta megakadályozni a kilakoltatást. Megköszönte minden jelenlévőnek a tisztes helytállást. Hozzátette, hogy a nemzeti párt a holnapi nap folyamán be fog nyújtani egy országgyűlési határozatot az ilyen és ehhez hasonló esetek megakadályozásáért.
A Jobbik frakciója 100 ezer forintos gyorssegélyt ajánlott fel az ötgyermekes családnak, ami nem sok, de az elkövetkezendő napokra valószínűleg sikerült kisegíteni őket. Adományaikat továbbra is várják az alábbi módokon:
Személyesen: Jobbik-iroda - 1113. Budapest, Villányi út 20/A
Utalással: 11705008-20485643
A közlemény részbe a "kilakoltatási adomány" kifejezést kell írni.
Korábban írtuk: Jelenleg Szabó Gábor, Szilágyi György és Gyüre Csaba tárgyal a házban az új tulajdonossal, hogy még ne lakoltassák ki a családot. A helyszínen még kb. 70 civil van.
Korábban írtuk: Közben kiderült, hogy ebben az ügyben már indult büntetőeljárás okirat-hamisítás miatt, sőt, polgári peres eljárás is, ezért a végrehajtást fel kellett volna függeszteni, azaz a kilakoltatást nem lehetett volna végrehajtani. Alább a Barikád tudósításának fontosabb részei.
14:43: Dr. Gyüre Csaba, a Jobbik országgyűlési képviselője elmondta, hogy jelen pillanatban a családnak és a öt gyermeknek ki kellene költözniük otthonukból és a végrehajtó nem akarja megengedi még azt sem, hogy az éjszakát még házukban töltsék. Gyüre kijelentette: kérésük az, hogy a család még 30 napig maradhasson az otthonában, amíg nem tudják megoldani a lakhatásukat.
Ehhez semmiképpen nem járul hozzá a végrehajtó és a végrehajtást elrendelő, habár a végrehajtás törvényességével kapcsolatban is merültek fel kétségek – tette hozzá felháborodottan a jobbikos képviselő.
A budai központi kerületi bíróság perfeljegyzést rendelt el. Így az ő kezükben van öt gyermek, egy család és egy életveszélyben lévő nagymama sorsa. Gyüre Csaba telefonon érte el a bíróságot és felszólította őket, hogy még a mai napon vizsgálják meg a lehetőségét annak, hogy felfüggesszék a végrehajtást, hiszen a család csak így maradhat otthonában. Ellenkező esetben teherautóval kipakolhatják az ingóságokat és rendőrök kivezethetik a családot házukból.
A végrehajtást elszenvedő édesanya a Barikád helyszíni tudósítójának elmondta, hogy a bírósági titkár minden halasztási kérvényüket félresöpörte.
14:46: A barikád.hu tudósítója bejutott a bajbajutott magyar család házába, itt sikerült elkapni Kiss Róbertet, a hazafiak vezetőjét. A Magyar Nemzeti Gárda vezetője elmesélte, hogy egy kis politikai vitát folytatott a készenléti rendőrök fejesével, aki azt nehezményezte, hogy a jobbikos képviselők miatt nem tudták végrehajtani a kilakoltatást. Kiss a rendőröknek kijelentette, hogy addig itt nem lesz rendszerváltás, amíg a hatalomnak olyan kiszolgálói vannak, mint azok a rendőrök, akik az ilyen kilakoltatásokat képesek végigcsinálni, tönkretéve emberek életét, gyermekek jövőjét.
14:40: Újabb nyomozók érkeztek a helyszínre, hogy miért, azt egyelőre nem lehet tudni.
15:04: Leváltották a rendőröket, az új váltás már megérkezett a helyszínre. Jelen pillanatban mindenki feszülten várja a bíróság döntését.
15:32: Gyüre Csaba telefonon érte utol a Budai Központi Kerületi Bíróságot, aminek elnöki titkársága arról tájékoztatta, hogy a bíróság a mai napon nem hoz döntést, írásban kell beadni a halasztási kérelmet.
Így sajnos egyértelművé vált, hogy kilakoltatják a családot, a jelenlévő végrehajtó és a végrehajtást kérő lelketlen, embertelen akárki nem ad lehetőséget arra, hogy az öt gyermekes család továbbra is otthonában maradjon. A végrehajtást kérő nagy kegyesen megengedte, hogy a család ingóságai 30 napig maradjanak a házban. Az ő hibájából, az ő embertelenségéből és pénzhajhászásából kifolyólag a 78 éves nagymamát többször kellett újjáéleszteni, jelenleg az intenzív osztályon kezelik. Van lelkiismerete egy ilyen embernek?
A zárakat már elkezdték leszerelni. A rendőrség addig marad, amíg a család el nem hagyja az otthonát, ám nekik nincs hova menniük.
15:37: Kiss Róbert a barikad.hu-t arról tájékoztatta, hogy a végrehajtó elmondása szerint már csak a biztonságiakat várják. Ahogy ők megérkeznek, azonnal kilakoltatják a családot.
16:13: A Jobbik frakciója adományozást hirdetett meg. Anyagi segítségüket a Jobbik Villányi úti irodájában (1113. Budapest, Villányi út 20/A) adhatják le. Amennyiben adományaikat utalni szeretnék, azt megtehetik a Jobbik számlaszámán keresztül.
11705008-20485643
A közlemény részbe kérjük a "kilakoltatási adomány" kifejezést írják.
Telefonhívásaikat Szilvási-Kassai Eszter a 70-379-90-66-os telefonszámon várja.
Szabó Gábor felszólalása:
 
 
A rendőrök egy lakatossal betörték a lehegesztett zárat és behatoltak a területre. A Magyarok Szövetsége jelen lévő tagjai vezetőjük utasítására a rendőrök érkezésekor a kerítésen átmászva hagyták el a helyszínt.

Kép: MTI

A droidok körbejárják a házat és egyenként videóznak és igazoltatnak mindenkit, majd felszólítják az ottmaradt 20-30 hazafit, hogy hagyják el a területet. Alább olvasható a Barikád tudósításának többi része.
12.55: A rendőrség mindenkit kihajtott az udvarról, a tulajdonos kérésére Baráth Zsolt és Kiss Róbert bent maradhattak, hogy segítsenek a családnak. Bent van az új tulajdonos is, akinek jóindulatából októberig maradhattak volna, ám ő hajthatatlan.
Jegyezzük meg jól ezt a nevet: Szamosi és Társa Végrehajtó Iroda. Ők végzik ugyanis a kilakoltatást, ami ezeken a percekben kezdetét vette. A végrehajtó közölte: a társaság 30 napig őrzi meg a család holmijait, azután megsemmisítik őket.
13.11: Megérkeztek a Jobbik képviselői, a rendőrök közben gúnyosan nevetgélnek a családon, a képviselőkön és a demonstrálókon is. Többen sérelmezték, hogy a képviselők fizikai jelenlétükkel akadályozták őket a munkában.
Sudár Zoltán jelenleg tárgyal a családdal. Ő egyébként azt sérelmezi, hogy "mindenféle honlapon" fönt van a neve, maffiózónak beállítva.
Egy informátorunk a helyszínen elmondta: a polgármesteri hivatalban érdekes módon eltűntek az ügy iratai, és csak a napokban kerültek elő.
13.27: A rendőrség műveleti területté nyilvánította a helyszínt, az eddig saját jogkörben intézkedő rendőrparancsnok most mossa kezeit.
Dr. Gyüre Csaba, a Jobbik képviselője, az Országgyűlés Alkotmányügyi, Igazságügyi és Ügyrendi Bizottságának alelnöke hosszas vitatkozás után, mint ügyvéd, sikeresen bejutott az épületbe.
13.40: Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója közölte tudósítónkkal: most kapták a szomorú hírt a Szent Imre kórházból: a 78 éves nagymama agyvérzést kapott, a kórház sürgősségi osztályán ápolják.
A rendőrök az utca mindkét oldalát lezárták, a környező utcák is tele vannak rendőrrel, az autókat sem nagyon engedik tovább.
13.53: Dr. Staudt Gábor képviselő, a Jobbik Jogi Kabinetének elnöke elmondta: hazánkban több tízezren szenvednek ilyen adósságcsapdában, melynek alapja az az opciós szerződés, melyet a hitelfelvevő a hitelfelvételkor - sokszor tudtas nélkül - aláír, mely szerint ha egy ideig nem tudja törleszteni a részleteket, akkor a hitelező bank automatikusan új tulajdonos tulajdonába sorolja az ingatlant, mindenféle bírósági végzés, végrehajtási eljárás nélkül.
14.00: A rendőrök rádión kértek erősítést az alábbi szavakkal: "gyertek, mert ezek a buzik megint hangoskodtak."
Most kaptuk a hírt, hogy a budafoki rendőrkapitány, Strauss Zsolt is a helyszínre érkezett, ám semmilyen tájékoztatást nem tudott, vagy inkább nem akart nyújtani. Miután úgy érezte, hogy törékeny önérzete megsérült, elviharzott a helyszínről oly módon, hogy nyilvánvalóan provokatív céllal mellkason lökte az egyik tüntetőt.
Jobbikos országgyűlési képviselők Budafokon egy ötgyermekes család kilakoltatását próbálják megakadályozni - jelentette be ügyrendi felszólalásában Szabó Gábor jobbikos képviselő kedden az Országgyűlésben. A Jobbik akár polgári engedetlenség útján is fellép a kilakoltatás ellen.
Mint Szabó Gábor elmondta, Budafokon, a Csöngő utcában egy ötgyermekes családot költöztetnek ki, a végrehajtó már ott van rendőrök kíséretében.
Hozzátette: jelenleg négy jobbikos országgyűlési képviselő és száz állampolgár próbálja ezt az ötgyermekes családot megvédeni.
(MTI)
Korábban írtuk: Egy ötgyermekes családot lakoltatnak ki ma a XXII. kerületi Nagytétényben. A helyszínen legalább 60 rohamrendőr biztosítja a kilakoltatást, a Jobbik képviselői útjukat állva próbálják megakadályozni az embertelenséget. Közben felröppent a hír, hogy a házban meghalt az idős nagymama - írja a Barikád.
Az ötgyermekes család hitelt törlesztett a lakásra, ám a törlesztő betegsége miatt kórházba került, így nem tudta fizetni a részleteket. A kilakoltatási moratórium lejártával azonnal új hiteleshez/tulajdonoshoz került a lakás, aki azonnali hatállyal követelte a nagy család távozását. Mivel a családnak nincs hova mennie otthonából, ma reggelre kilakoltatást rendeltek el.
A Csöngő utcába érkezett reggel kilencre Baráth Zsolt, Vágó Sebestyén, Sneider Tamás és Szilágyi György jobbikos országgyűlési képviselők, akik jelenlétükkel próbálták megakadályozni a kilakoltatást.
Rajtuk kívül mintegy száz békés demonstráló is kiállt a család mellett, tiltakozásul a kilakoltatásuk ellen. Korábbi ígéretéhez híven köztük volt Kiss Róbert, a Magyar Nemzeti Gárda Mozgalom vezetője is.
A jobbikos képviselők elállták a rohamrendőrök útját, amiért szabálysértési eljárást kezdeményeztek ellenük.
Sneider Tamás elmondta: a lakáshitel időközben 22 millió forintra rúgott.
A rendőrök indokolatlanul nagy erővel vonultak ki, és kiszorították a tiltakozókat. Kb. 40 főnek sikerült a kerítésen belül maradni.
Elkezdték egy hivatásos feszítővel fölfeszíteni a kaput, ám a helybéliek és demonstrálók egy vizes slaggal nehezítették meg munkáját, mire a droidok rohampajzzsal védelmezték a lakatost.
Mikor már az összes szerszáma vízben úszott, elindult valami ütősebb dologért. Egy hazafi gyorsan előkerített egy hegesztőberendezést, és nekilátott összehegeszteni a kaput.
Időközben óriási riadalom és sikoltozás lett úrrá a házbélieken, az egyik kislány azt kiáltozta, meghalt a nagymama. Kis híján lincshangulat alakult ki. Jó negyed óra után megérkezett a mentő, egyelőre nem lehet tudni, mi történt a nagymamával, valószínűleg sokkot kapott. Reménykedünk, hogy nincs komolyabb baja.
Szilágyi György országgyűlési képviselő beszélt az új tulajdonossal, akit nagyképű svindlernek írt le, minden érvet bevetett, hogy megmentse a családot, ám az lekezelő stílusban közölte: esze ágában sincs elállni a kilakoltatástól.
Jelenleg ostromhoz hasonlít a helyzet: kerítésen belül a védelmezők, kívül pedig a rohamrendőrök hada néz farkasszemet egymással. Hazafiak egy csoportja a kapu előtt ülve akadályozzák meg a rendőrök behatolását.
Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója a parlamenti ülésen kijelentette, hogy a frakció azon tagjai, akiknek nincs előre bejelentett felszólalása, azonnal elindulnak Budafokra.
(Barikád)