MTV-híradó (a Barikád információi szerint egyébként folyamatosan engedik ki a hazafiakat):
 
 
Újabb híradórészlet:
 
 
Olvasónk képei Pintér rendőreiről:












HírTV-s híradók:
 
 
 
 
Így számol be az eseményről az MTI:
Az egy évvel ezelőtt feloszlatott Magyar Gárdára emlékezve rendezvényt tartott a magát Magyar Nemzeti Gárdának nevező szerveződés vasárnap délután a budapesti Erzsébet téren. A helyszínt több száz rendőr biztosította, súlyos rendbontás nem történt, de helyszíni információk szerint több mint 70 embert előállítottak.
Már a rendezvény megkezdése előtt a rendőrök folyamatosan emelték ki terepszínű nadrágot és fekete pólót viselő tömegből azokat, akik üvegekkel dobálóztak, illetve a rendőröket gyalázó szavakat kiabáltak.
A megmozduláson több jobbikos országgyűlési képviselő is felszólalt, akik a tér szélein tartózkodó rendőrök intézkedéseinek jogszerűségét vonták kétségbe. Beszédében Pörzse Sándor és Gaudi-Nagy Tamás, valamint ifj. Hegedűs Loránt református lelkész is bírálta a Fidesz-KDNP-kormány törvényalkotó gyakorlatát.
A megemlékezés résztvevői a Magyar Nemzeti Gárda tagjaiként fogadalmat tettek, az eskü szövegét a Szent Korona másolata előtt Vona Gábor, a Jobbik elnöke és parlamenti frakcióvezetője, a betiltott társadalmi szervezet életre hívója mondta elő.
A rendezvény alatt az Erzsébet térre többször is bevonultak a teljes védőfelszerelést viselő rendőrök, majd a beszédek alatt is megpróbáltak bejutni a térre, de a sorfalat álló emberek egymásba kapaszkodva megakadályozták őket. A tömeg élén próbált egyezkedni a rendőrökkel Vona Gábor és több jobbikos országgyűlési képviselő is. Pörzse Sándor a színpadon bejelentette: 74 embert állítottak elő a rendőrök délután 6 óráig a rendezvénnyel összefüggésben.
Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) honlapján kora délután azt tudatta: feloszlatott társadalmi szervezet tevékenységében való részvétel szabálysértése miatt a rendőrök már a rendezvény megkezdése előtt húsz embert állítottak elő, akiknél gázriasztó fegyverek és fegyverutánzatok is voltak.
Korábban írtuk: A jelenlévő több ezres tömeg letette az esküt, melyet Vona Gábor olvasott elő.
Vona beszédében kijelentette, hogy azt hitte, egy évvel a brutális rendőrtámadást követően önfeledten emlékezhetnek majd, ám a jelenlegi kormány Draskovics álmát váltja valóra - tudósít a Barikád.
A Jobbik-elnök után Kiss Róbert szólalt fel, most oszlik a tömeg.
Korábban írtuk: Az igazoltatások és előállítások méltó folytatásaképpen folyamatosan provokálja a rendőrség a Gárda megemlékezésének résztvevőit, a Barikád szerint könnygázt is használtak és embereket vertek meg.
A "fokozott rendőri ellenőrzést" "indokolja" az is, hogy most vasárnap ugyancsak a belvárosban, az Erzsébet tértől néhány méterre tartják az egyhetes buzifesztivál nyitórendezvényét - derül ki az MTI híréből.
A rendezvény közben elkezdődött, Pörzse Sándor és ifj. Hegedűs Loránt szólalt fel eddig.
Az egri szimpatizánsok ma 19.30-kor találkoznak a Dobó téren, hogy a rendőri brutalitás ellen tiltakozzanak.