A "kirekesztés ellen" tiltakoznak július 21-én, délután 5 órakor a Parlament előtt a cigányok. Egy demokratikus országban érthetetlen, hogy egy párt faji alapon oszt támogatást - mondta a tüntetés egyik szervezője, Radics Béla a Reggeli Gyorsban.
Mint ismeretes, Szalonnán magyar embereknek adták át ugyancsak magyarok adományait a jobbikosok és gárdisták, de cigányaink erre is rá akarták volna tenni a kezüket. A segélyezésben és mindenféle pótlékban, valamint a különféle "felzárkóztatási" és más programokban való nem jelentéktelen felülreprezentáltságuk persze nem zavarja őket, mint ahogy az sem, hogy aki a pénzt minderre megkeresi, rendszerint az sem "roma". De ez ellen a kirekesztés ellen valahogy sosem tüntetnek.
A főszervező Radics szerint legutóbb 120-an jelezték, hogy el fognak jönni. Ha csak a megmozdulás 4 szervezője lesz ott, az nem az ők, hanem a magyar társadalom szégyene lesz - tette hozzá.
(Klubrádió nyomán)
Frissítés: A C-Press nevű cigány híroldalon olvasható a szervezők felhívása, melyben az alábbi fontos információ lelhető fel:
"A demonstrációval kapcsolatban további információ kérhető Radics Bélától (tel.: 0620 994 3319; e-mail: radics.b.68@gmail.com)."
Aki tehát további információt szeretne kérni, itt megteheti.