Budapest V. kerületét szellemvárosnak is hívják. Nem véletlen. Ebben nagy szerepe van annak, hogy nagyon sok irodaház, szálloda és kormányzati épület van.
De van egy másik fontos névadó is. Mégpedig, hogy itt nincs egyensúlyban a lakások és családok száma. Másutt általában több a család, mint a lakás. Itt valami oknál fogva sokkal kevesebb családok száma a lakásokénál. Persze lehet statisztikai számokat lobogtatni, de ami lényeges a ténylegesen itt lakó családok száma. Két vezető probléma van ezen a téren és mind a kettő egy irányba mutat. Mind a két szál a távolban összefut.
Az egyik szál a lakástulajdon-halmozás. Vannak érdekeltségek, akik tömegesen vásárolták (vásárolják) fel a lakásokat, akár egész háztömböket. Ez megfigyelhető (nem ellenőrzött hírforrások szerint) Párizsban, Londonban, Bécsben, stb.
A másik tendencia, hogy olyan emberek tulajdonában vannak lakások, akik nem tartózkodnak hazánkban, sőt talán olyan is lehet, aki még soha nem is volt Magyarországon. Nem nehéz követni a szálakat, hogy a távolban hol érnek össze.
A Jobbik belvárosi alapszervezete ezért nem tudta itt megvetni a lábát ezért eddig, csak vegetált vagy alvó állapotban volt. Nem csoda, hisz az a kevés lakos is megtévesztett, vagy fűződik a fent említett szálakhoz. Bizonyára itt mindenki nemzetben gondolkodik, de sajnos kevesen a magyar nemzetben. Mi, most ezeket a keveseket próbáljuk megszólítani, hogy mindenkinek (hangsúlyozom mindenkinek) megteremtsük az élhetőbb belvárost. Ahhoz, hogy ez elinduljon két fontos lépés kell. Az első lépést pár igaz hazafi már meglépte avval, hogy a spóraállapotból vissza hozta a kerületi szervezetet, de sajnos ez kevés. A második lépésben a kerületünkben élő szimpatizánsainkat hívjuk, kérjük és értesítjük: élünk! Kérjük jelentkezésüket, hogy megvalósíthassuk a radikális változást és „Tiszta udvar rendes ház” táblát kitehessük a Belvárosi Polgármesteri Hivatal homlokzatára.
Igen! Arra készülünk, hogy a „Radikális változás” Belvárosra eső részét megvalósítsuk.
Hogyan segíthetek én ebben?
Nagyon egyszerűen. A belvárosi alapszervezet honlapját meglátogatva, a menüből a "Jelentkezés az V.ker. Jobbikba", közvetlen e-mailben az alapszervezet elnökénél lehet jelezni részvételi szándékunkat.
Köszönettel:
az alapszervezet vezetése
(Kuruc.info)