Ináncsi József - egyenruhás kép híján
egyelőre csak így tudjuk bemutatni
Alább közöljük Ináncsi József, a Magyar Nemzeti Gárda Mozgalom új vezetőjének szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelét, melyet olvasóinknak is címzett. Ahogy eddig, portálunk a jövőben is kiemelt figyelemmel fogja kísérni a Gárda terveit és megmozdulásait, a lehető legnagyobb teret engedve ezeknek, s reméljük, ezentúl csak jót írhatunk a mozgalomról.


Adjon az Isten!

E hét péntekén egyébként is szerettem volna beszámolni a Magyar Nemzeti Gárda Mozgalomban (röviden: MNG) történt változásokról, változtatásokról, amelyek az első heti munkám részét képezték. Mivel azonban már megkezdődtek az MNG további lejáratását szolgáló sajtó- és kommunikációs támadások (pl. Mandiner), ezért előbbre hoztam az időpontot. Ha megengeditek, reagálnék ezekre a támadásokra és megosztanám Veletek, valamint a nemzeti oldal olvasótáborával néhány gondolatomat.

Először is célszerűbb lett volna azokat a fotókat feltenni, amelyeken az látható, hogy miképpen bántak el velem a hatalom kiszolgálói tavaly áprilisban, Bajnai beiktatása napján. Nem azért, mert a megjelenítetteket szégyellem, hiszen véleményem szerint egy-egy humoros kép, illetve maga a humorérzék még nem jelenti a vezetői képesség hiányát. Azonban elkötelezettségem szempontjából és a mai magyar valóság szempontjából azok sokkal jobban illettek volna a cikkhez. Meggyőződésem, hogy a humorérzék és a vezetői képesség egymással könnyen megférnek, hiszen a jó vezető képes a humor eszközével is oldani az esetleges feszültséget.

Kiss Róbert lemondott országos vezető videójáról megvan a véleményem, amely nagy körvonalakban annyi, hogy magánemberként senkit nem vonhatok felelősségre a tetteiért és ez nem is tisztem, de az MNG szempontjából mélyen elítélem és óriási hibát vétett. Ezt közöltem is vele azon az ominózus péntek 13-án, ahol a jelenlévők egyhangúlag szavaztak meg (ennyit arról, hogy „sokan kifogásolták”) az MNG új országos vezetőjévé.

Mielőtt még egy újabb támadásnak tenném ki magam, hogy a megyei vezetők részéről nem volt ott mindenki, már most megerősítem, ez valóban így történt. Voltak, akik távol maradtak; ők részben kommunikációs problémák miatt, részben egyéni elfoglaltságuk miatt nem tudtak jelen lenni. Azóta a hiányzók többségével telefonon már egyeztettem, részükről ellenvélemény nem merült fel személyemmel kapcsolatban. A többiekkel a kapcsolat felvétele folyamatban van. Az új országos vezető megválasztásakor több név is felvetődött, de volt, aki nem vállalta és olyan is volt, aki mellett nem mindenki volt hajlandó letenni a voksát. Természetesen már felkészültem rá, hogy meg fogják kérdezni: miért pont én!? Meggyőződésem, hogy bármilyen név esetén ugyanez lenne a kérdés és remélem, az elkövetkezőkben elvégzett munkám majd megadja rá a választ.

És hogy Kiss Róbert embere lennék? Ilyen erővel minden jelöltre lehet ugyanezt mondani.

A gyors döntést az indokolja, hogy ésszerű okokból egy szervezet nem maradhat vezető nélkül egyetlen napra sem. Az MNG pedig van olyan erős szervezet, hogy még gyors változás esetén is azonnal ki tud állítani egy új vezetőt. Kiss Róbertnek az MNG további irányításába semmilyen szerepe, beleszólása nincs. „Tanácsadóként” a tegnapi napig annyiban segítette a munkámat, hogy a folyamatban lévő feladatokat, vállalásokat ismertette és az MNG tulajdonát képező minden eszközzel elszámolt. Való igaz, hogy nem vagyok elkötelezve sem Vona Gábornak, sem másnak. Sőt, mielőtt máshonnan tudnátok meg, a Jobbiknak sem vagyok tagja, mint ahogy soha egyik pártnak sem voltam. Az MNG gárdistái nem „pártkatonák”, mindenki annyit és ott segít a Jobbiknak, amennyit akar és tud. Emellett viszont természetesen törekszünk az együttműködésre, mivel a Jobbik célkitűzéseivel egyetértünk.

Remélem, levelem minden kérdésre kielégítő választ adott, ezért a továbbiakban nem kívánok Kiss Róbert személyével foglalkozni.

A nemzeti oldal sajtósait megkérem, hogy amennyiben kérdés merül fel részetekről az MNG működésével kapcsolatban, juttassátok el hozzám sajtóosztályunkon keresztül, hogy azonnal kielégítő és őszinte válaszokkal tudjak szolgálni. Ugyanerre megkérném a sajtó „többi” munkatársát is. Bár ezzel kapcsolatban nem táplálok illúziókat, hiszen még egy véradás alkalmával is csupán bakancsainkat találják fotótémának…

Szebb jövőt!

Ináncsi József
MNG
országos vezető
(Kuruc.info)